Από αύριο και για 10 ημέρες οι αιτήσεις για κορωνοενισχύσεις ελαιοπαραγωγών

9:46 π.μ. - Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Δευ, 16/46/2020
Image: Από αύριο και για 10 ημέρες οι αιτήσεις για κορωνοενισχύσεις ελαιοπαραγωγών

Ανοιχτή η ΕΑΣ Ιεράπετρας για την υποβολή αιτήσεων – Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα

Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις για την ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα παραγωγών των οποίων η ελαιοπαραγωγή επλήγη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Μπάμπης Δραγασάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη διαδικασία και τα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι παραγωγοί για να κάνουν την αίτηση. Το ποσό που α λάβουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 30-50 ευρώ το στρέμμα. Το ποσό αυτό είπε ο κ. Δραγασάκης είναι περισσότερο κοροϊδία παρά ουσιαστική ενίσχυση. Επιπλέον άργησε να δοθεί. Οι αρχικές εξαγγελίες ήταν διαφορετικές και τελικά καταλήγουμε σε εξευτελιστικές ενισχύσεις. Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά από αύριο και θα διασκέσουν 10 ημέρες.

Ως προς της φετινή περίοδο οι τιμές πώλησης του ελαιολάδου είναι προς το παρόν κάτω των 3 ευρώ και σαφώς δεν ικανοποιούν. Η ποιότητα είναι υψηλή και σε αυτό συνέβαλαν και η δακοκτονία αλλά και οι φετινές καιρικές συνθήκες που ήταν ευνοϊκές. Όσοι θέλουν να πάνε στο χωράφι για το μάζεμα της ελιάς θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα και οι ίδιοι και οι εργάτες και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣ Ιεράπετρας :

H Ένωση Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από 17/11/2020 έως 27/11/2020.

Η ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια του lockdown.

Μπορείτε να προέρχεστε στα Γραφεία της Ένωσης στους Παπαλάκκους τις εργάσιμες μέρες και ώρες, για την υποβολή της παραπάνω Αίτησης, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.