Απάντηση για Γηροκομείο και θέσεις για πολιτική προστασία και υγεία από τον Γ. Αγγελάκη

2:55 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
02:05 μ.μ. - Πέμ, 23/55/2019
Image: Απάντηση για Γηροκομείο και θέσεις για πολιτική προστασία και υγεία από τον Γ. Αγγελάκη

Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» με επικεφαλής τον Α.Πετρά

Για την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» με επικεφαλής τον Α.Πετρά μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελάκης. Αρχικά εξέφρασε την δική του άποψη για τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του Ηχώ 99,8 από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Αγγελάκη. Είπε  ότι ανέλαβε την προεδρεία στις αρχές του 2016. Ο πατέρας του κ. Ν. Αγγελάκη ήταν στο Γηροκομείο ως το 2018. Δυστυχώς η συμπεριφορά του κ. Ν. Αγγελάκη δεν ήταν η καλύτερη καθώς είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να βρίσει και να χειροδικήσει στο προσωπικό του γηροκομείο. 
 
 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού για την πολιτική προστασία και την υγεία, δίνοντας  παράλληλα έμφαση  στο ότι  θα πρέπει να στηριχτούν τα χωριά. Ειδικότερα για το τελευταίο, ανέφερε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η καθαριότητα, η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, η αισθητική αναβάθμιση στα κοιμητήρια, η ύδρευση , η άρδευση και ο κάτοικος στο χωριό να είναι ισότιμος με τον κάτοικο της πόλης.
 
Για το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών,  είπε πως θα συντονίζεται και επιβλέπεται από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον Αντιδήμαρχο με τις σχετικές αρμοδιότητες ενώ θα πρέπει να υποστηρίζεται, από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας περιλαμβάνουν την αύξηση και αξιοποίηση των κονδυλίων για προμήθεια υλικών και μέσων, την υποστήριξη και αξιοποίηση εθελοντικών ομάδων , τον καθαρισμό ρεμάτων, την ενημέρωση στα σχολεία, την κατάρτιση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Στην οδική ασφάλεια στόχος είναι η ασφαλής οδήγηση των οχημάτων, η ασφαλής μεταφορά εμπορευμάτων με οχήματα, την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.
 
Για την υγεία είπε ότι το Νοσοκομείο είναι σε ένα καλό στάδιο. Στους στόχους ως δήμος την επόμενη μέρα είναι μεταξύ άλλων , η  ενίσχυση του Νοσοκομείου με  υλικοτεχνικό   εξοπλισμό , η στήριξη των αγροτικών ιατρείων ως προς τις κτιριακές υποδομές αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο γιατρός για να κάνει καλύτερα τη δουλειά τους, εξασφάλιση ασύρματου δικτύου.
 
 
Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Γ. Αγγελάκη: