Απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων και τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική πριν την αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη

10:04 π.μ. - Τρίτη, 2 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Τρί, 02/04/2024
Image: Απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων και τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική πριν την αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη

Βραδυφλεγής "βόμβα" φέτος το νησί λόγω της ανομβρίας

Tην περασμένη Κυριακή η Πυροσβεστική στην Κρήτη κλήθηκε για 10 πυρκαγιές όπου έσπευσε ενώ η σοβαρότερη ήταν στις Μάλλες Ιεράπετρας πάνω από το Μοναστήρι Εξακουστή όπου η φωτιά ήταν πολύ σοβαρή και δεν έσβηνε καθώς τα χόρτα και η γη δεν είχαν ίχνος υγρασίας.

Απαγόρευση της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών πολύ νωρίτερα από την 1η Μαΐου που αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδος προσανατολίζεται να ζητήσει από το Αρχηγείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης καθώς φαίνεται ότι η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά με πολλούς κινδύνους εξαιτίας του πολύ ζεστού χειμώνα και της ξηρασίας που έχει καταστήσει το περιβάλλον κυριολεκτικά "βόμβα" καθώς η ανάφλεξη είναι πολύ εύκολη από μια σπίθα λόγω της ανομβρίας και της έλλειψης υγρασίας.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται στην Κρήτη ήδη επί ποδός καθώς ήδη παρουσιάζονται σημάδια ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή η Πυροσβεστική στην Κρήτη κλήθηκε για 10 πυρκαγιές όπου έσπευσε ενώ η σοβαρότερη ήταν στις Μάλλες Ιεράπετρας πάνω από το Μοναστήρι Εξακουστή όπου η φωτιά ήταν πολύ σοβαρή και δεν έσβηνε καθώς τα χόρτα και η γη δεν είχαν ίχνος υγρασίας.

Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική καθιστά την προσοχή όλων ενώ ταυτόχρονα η αντιπυρική περίοδος φαίνεται ότι θα αρχίζει νωρίτερα, πιθανόν από τα μέσα του Απρίλη με απαγορεύσεις και τσουχτερά πρόστιμα.

neakriti.gr