Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις κατά της υποβάθμισης των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας

7:30 π.μ. - Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021
07:08 π.μ. - Πέμ, 26/30/2021
Image: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις κατά της υποβάθμισης των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ την αυτονόητη και αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος

Αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Σητείας, με επικεφαλής τον Σίμο Συμεωνίδη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Σητείας, παρευρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 25.08.2021 στην κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Σητείας και το απόγευμα στην μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΕΦΚΑ στην κεντρική πλατεία Σητείας το απόγευμα, ενάντια στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων Σητείας και Ιεράπετρας του ΕΦΚΑ.

hxonews

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ την αυτονόητη και αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος μεταφέροντας τους ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ καταδίκασε την απόπειρα υποβάθμισης των Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας απαιτώντας από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτόν τον απαράδεκτο και επικίνδυνο σχεδιασμό.

hxonews

Στην απογευματινή μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Σητείας συμμετείχαν εκατοντάδες Σητειακές και Σητειακοί εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέες και νέοι αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας που δίνουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ είναι δίκαιος και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν απέναντι τους σύσσωμο τον Σητειακό και Λασιθιώτικο λαό. Στον χαιρετισμό, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σ.Συμεωνίδης κατήγγειλε την απαράδεκτη, αντιλαϊκή απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Τόνισε ότι η απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να υποβαθμίσει τα Υποκαταστήματα Σητείας και Ιεράπετρας είναι αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών ανατροπών στις οποίες συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις και μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ένα βήμα παραπέρα με την μεταφορά υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, όπως η έκδοση των συντάξεων, που θα επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους για υπηρεσίες που έχουν χρυσοπληρώσει μια ζωή με τους φόρους και τις εισφορές τους.

hxonews

Η παρουσία στις κινητοποιήσεις ήταν συνέχεια της παρουσίας και στήριξης του Κόμματος σε όλες τις κινητοποιήσεις ως τώρα (στον Άγιο Νικόλαο τη Δευτέρα 9/8, την Παρασκευή 19/8 στη Σητεία) όπως και με την επερώτηση στην Βουλή αμέσως μετά την δημοσίευση της κυβερνητικής απόφασης.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ανέδειξε ότι αυτή η απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να λειτουργήσουν ως "Αποκεντρωμένα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης" δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι οι περιορισμένες λειτουργίες που τους επιφυλάσσουν θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τις οικογένειες τους. Τα δύο Υποκαταστήματα καλύπτουν δύο μεγάλες γεωγραφικά περιοχές με πολλές ανάγκες, εξυπηρετούν χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, ένα μέρος των δημόσιων υπαλλήλων, συνδέονται με σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή, έχουν την ευθύνη για τη χορήγηση σειράς επιδομάτων (λοχείας , ασθένειας, εργατικών ατυχημάτων κ.ά.), ελέγχουν τα στοιχεία μητρώου των ασφαλισμένων και άλλα.

hxonews

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο Νομό Λασιθίου και στις τρεις πόλεις (Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα και Σητεία) χρειάζονται αναβάθμιση! Η έκταση και η μορφολογία του Νομού, οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες απαιτούν την πλήρη στελέχωση και τον εξοπλισμό τους και όχι την υποβάθμισή τους! Η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης θα βρίσκει απέναντι της πάντα το λαϊκό τοίχος αντίστασης και υπεράσπισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων!

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει και να διαιρέσει τον λαό του Λασιθίου και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών αφού έχει πείρα από το «νοικοκύρεμα» άλλων υπηρεσιών στο παρελθόν, καθώς τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που επωμίζονται το κόστος των μετακινήσεων και την υποβάθμιση συνολικά των υπηρεσιών.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του υπουργού εργασίας Χατζηδάκη να αρνηθεί την παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου εργαζομένων του ΕΦΚΑ Λασιθίου στην προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής 27 Αυγούστου με τους δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας. Αυταπατάται ο υπουργός και η κυβέρνηση ότι με τέτοιες πρακτικές θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του σητειακού λαού που στην σημερινή κινητοποίηση απέδειξε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο.