Ανοιχτή επιστολή προς τους Σητειακούς: Αγαπητοί γείτονες από πότε γίνανε οι Καβουσανοί εχθροί σας;

8:30 π.μ. - Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Παρ, 12/30/2021
Image: Ανοιχτή επιστολή προς τους Σητειακούς: Αγαπητοί γείτονες από πότε γίνανε οι Καβουσανοί εχθροί σας;

Γράφει ο Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

Αγαπητοί ανατολικοί μας γείτονες, είναι χρέος του κάθε πολίτη να αγωνίζεται για την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου του. Αυτό κάνετε και εσείς για το συμφέρον της Σητείας. Αυτό κάνουμε και εμείς οι Καβουσανοί για το συμφέρον του χωριού μας. Η μάχη που σήμερα δίνουμε για να προστατεύσουμε τον τόπο μας από τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει, αν υλοποιηθεί, η σχεδιαζόμενη πρόταση μελετητών της Αθήνας για το ΒΟΑΚ Καβούσι – Αυχήν Αγκαθιά έχει πολλά επίπεδα. Το ότι οι μελετητές απέρριψαν την πρόταση μας για εναλλακτική λύση που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δεν σημαίνει ότι εμείς έπρεπε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στο ΣτΕ διότι είναι νόμιμο και δίκαιο.

Βλέπουμε ότι υπάρχει πανικός στους μελετητές, στην Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ και σε όλους εσάς που ποτέ, μα ποτέ δε θέλατε να μας ακούσετε, να μας αφουγκραστείτε όταν σχεδιάζατε για εμάς και για τον τόπο μας.

Είναι δική μας η ευθύνη για την καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός τέτοιου έργου; Όποιος έχει μια ένσταση, μια άλλη προσέγγιση είναι εχθρός σας; Έχετε σκοπό να σπείρετε την διχόνοια; Έτσι θέλετε να προχωρήσουμε στο Λασίθι, να είμαστε ενωμένοι μια γροθιά όπως λέτε και από την άλλη να μας θεωρείτε εχθρούς σας; Αλήθεια, αν το Καβούσι ανήκε στο Δήμο σας, θα μας απαγορεύατε να βρούμε το δίκιο μας;

Είναι άλλο να διεκδικούμε από κοινού κάποια έργα που δικαιούται ο νομός μας για να καλυφθεί το έλλειμμα τόσων χρόνων και άλλο με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.

Αγαπητοί γείτονες, εμείς οι Καβουσανοί έχουμε χρέος στην μακρόχρονη ιστορία μας, στον πολιτισμό μας και στο περιβάλλον που βασανίζεται, να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε μαζί.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης