Αναστολή Υγειονομικών: Χωρίς Ακτινολογικό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Με παρανομίες ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων προσπαθεί να καλύψει κενά

11:53 π.μ. - Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Τετ, 08/53/2021
Image: Αναστολή Υγειονομικών: Χωρίς Ακτινολογικό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Με παρανομίες ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων προσπαθεί να καλύψει κενά

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης στον Ηχώ 99,8

Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και η κατάσταση είναι σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα δύσκολη και παρά τις δεσμεύσεις ότι θα γίνουν αντικαταστάσεις, δεν έχει εκδοθεί καμία προκήρυξη. Ωστόσο έχει ανοίξει η πλατφόρμα όπου γίνονται αιτήσεις για να καλυφθούν οι θέσεις. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και πρόεδρος νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά τόσο ως προς τη λειτουργία κλινικών όσο και σε άλλες υπηρεσίες όπως διοικητικές και τεχνικές.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει μείνει χωρίς ακτινολογικό. Στη Σητεία υπάρχει πρόβλημα στο Καρδιολογικό, στη Νεάπολη η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και ειδικά σε ότι αφορά στην Παθολογική κλινική και την τεχνική υπηρεσία, στον Άγιο Νικόλαο συγχωνεύτηκαν Καρδιολογική και Παθολογική κάτι που κρίνεται επισφαλές. Επιπλέον προβλήματα υπάρχουν στην Διοίκηση αλλά και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα μια τροπολογία όπου για πρώτη φορά αναφέρεται ότι μπορεί η Διοίκηση λόγω αναστολών να κάνει απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους εξωτερικούς και να γίνεται έτσι η παροχή υπηρεσιών πχ σε εργαστήρια. Επίσης μπορεί εργολάβος να φέρει ενοικιαζόμενο προσωπικό στη Διοίκηση ενώ πριν ήταν μόνο για υποστηρικτικές διαδικασίες. Εκτιμάται λοιπόν όλο αυτό είναι μια πρόβα τζενεράλε της κυβέρνησης για να επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία αλλά και να περάσει σε ιδιωτικοποιήσεις μέρος των υπηρεσιών των νοσοκομείων και για να το πετύχουν αυτό « πατάνε» πάνω στις αναστολές, τόνισε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι η δυσκολία της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των θέσεων σε γιατρούς. Για παράδειγμα στην Παθολογική του ΓΝΑΝ οι πληροφορίες είναι ότι θα έρθουν γιατροί από το Ηράκλειο για να κάνουν εφημερίες και να καλυφθούν τα κενά.

Τέλος έθιξε ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, λέγοντας πως η Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού για να καλύψει ένα μέρος των κενών προχώρησε σε μια παράνομη απόφαση ανάθεσης παράλληλων καθηκόντων σε μια κοινωνική λειτουργό που είναι και νοσηλεύτρια και βάση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα αυτό είναι παράνομο παρότι υπήρχε η συναίνεση της συναδέλφου, υποστήριξε ο κ. Μανουσάκης.