Αναφορά Θραψανιώτη για απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ

9:09 π.μ. - Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Παρ, 03/09/2023
Image: Αναφορά Θραψανιώτη για απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ

Τί αναφέρει ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά, την οποία συνυπέγραψαν όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Κρήτης, την επιστολή 82 συμπολιτών μας, στην οποία εκφράζεται ανησυχία για τα προς απαλλοτρίωσή ακίνητα τους, τα οποία σχετίζονται με την κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Νεάπολης Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα εκφράζεται ο φόβος για την πιθανότητα να μην καθοριστεί σωστά το ποσό της οφειλόμενης αποζημίωσης, καθώς ο μεγάλος αριθμός ανακριβειών, παραλείψεων και χονδροειδών σφαλμάτων των κτηματολογικών στοιχείων, ίσως συντελέσει στην εξαπάτηση του δικαστηρίου για την πραγματική κατάσταση των ιδιοκτησιών.

Επιπλέον γνωστοποιείται ότι σε περίπτωση έκδοσης αποζημίωσης χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αναγκαίες διορθώσεις, δε θα συναινέσουν στην απόδοση των ακινήτων για την εκτέλεση του έργου, όχι μόνο για νομικούς λόγους, αλλά και για σοβαρούς πλέον λόγους επιβίωσης.

Αναλυτικά η αναφορά:

Για τον Υπουργό Μεταφορών

Θέμα: «Απαλλοτριώσεις Β.Ο.Α.Κ. τμήματος Νεάπολης Αγίου Νικολάου».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή 82 πολιτών, ιδιοκτητών περισσοτέρων από 115 ακινήτων τα οποία είναι προς απαλλοτρίωση για την κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Νεάπολης Αγίου Νικολάου. Επειδή οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες παρουσιάζουν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ανακριβειών, παραλείψεων και χονδροειδών σφαλμάτων όπως αναφέρουν στην επιστολή, με ορατό τον κίνδυνο να εξαπατηθεί το δικαστήριο για την πραγματική κατάσταση των ιδιοκτησιών και των επ αυτών συστατικών που θα έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να οδηγηθεί σε ορθό καθορισμό της οφειλόμενη αποζημίωσης κατατέθηκαν αιτήσεις όπου ζητείται η διόρθωση των στοιχείων των παραπάνω συνολικά 4 αποζημιώσεων.

Γνωστοποιούν ότι εάν εκδοθεί δικαστική απόφαση καθορισμού αποζημίωσης με τη διαδικασία του άρθρού 7Α ΚΑΑΑ, στην οποία δεν περιλαμβάνεται πλήθος συστατικών επί των ιδιοκτησιών μας δεν θα δυνηθούμε να τις αποδώσουμε για την εκτέλεση του έργου, όχι μόνο για νομικούς λόγους (μη καταβολή εύλογου τμήματος της οφειλόμενης αποζημίωσης κατά παράβαση της προστασίας που παρέχουν στον ιδιοκτήτη τα άρθρα 17 Συντ., 8 της ΕΣΔΑ και 1 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ), αλλά και για απλό πρακτικό λόγο ότι εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς σας δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να μετακινήσουμε τις οικογενειακές κατοικίες μας, τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις μας, τις καλλιέργειες κτλ σε άλλη θέση.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή και τα σχετικά συνημμένα.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 30/01/2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος