Αλλάζει η εικόνα στο Κεντρί Ιεράπετρας - Ξεκινάει το έργο της ανάπλασης

10:58 π.μ. - Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021
10:12 π.μ. - Τετ, 15/58/2021
Image: Αλλάζει η εικόνα στο Κεντρί Ιεράπετρας - Ξεκινάει το έργο της ανάπλασης

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ανάπλαση στον οικισμό του Κεντριού, που αποτελεί υποέργο του έργου «Εργασίες ανάπλασης των οικισμών Κεντρί και Μύρτος Δήμου Ιεράπετρας»

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία των Αντιδημάρχων, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και κ. Κωστή Αστροπεκάκη, της Ειδικής Συνεργάτισσας, Αρχιτεκτόνισσας, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη και του Ειδικού Συνεργάτη, Μηχανικού Δομικών Έργων, κ. Σπύρου Λαποκωνσταντάκη, η σύμβαση για την ανάπλαση στον οικισμό του Κεντριού, που αποτελεί υποέργο του έργου «Εργασίες ανάπλασης των οικισμών Κεντρί και Μύρτος Δήμου Ιεράπετρας», προϋπολογισμού 550.119,25€. Το έργο αφορά στην ανάπλαση και στην αισθητική και λειτουργική ενοποίηση της οδού στα νότια του οικισμού ξεκινώντας από την δυτική οδό σε συνδυασμό με ένα δίκτυο οδών και πεζοδρόμων στο κέντρο του οικισμού, οι οποίοι καταλήγουν στην κεντρική πλατεία. Περιλαμβάνει επιστρώσεις με κυβόλιθους, πεζοδρομήσεις, κατασκευή τοιχίων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κ.α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο κος Καλαντζάκης, κατόπιν, επισήμανε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων το οποίο μελετήσαμε, εντάξαμε στο Πρόγραμμά μας, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και τώρα μπαίνουμε σε τροχιά υλοποίησης. Το Κεντρί είναι ένας οικισμός της Ιεράπετρας ο οποίος, μέσα από έργα που υλοποιούμε και προγραμματίζουμε, αναβαθμίζουμε την εικόνα του και δημιουργούμε ένα αστικό περιβάλλον προσβάσιμο και ασφαλές για όλους τους δημότες.

Ευχαριστώ τους Συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την κοινή προσπάθεια στην ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου της Ιεράπετρας».