Αλέξης Τσίπρας: Ανακοινώνει σχέδιο για την Πολιτική Προστασία

10:12 π.μ. - Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Σάβ, 08/12/2018
Image: Αλέξης Τσίπρας: Ανακοινώνει σχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το νέο κυβερνητικό σχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το νέο κυβερνητικό σχέδιο για την Πολιτική Προστασία, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 92 άτομα, τα ονόματα των οποίων είναι προσβάσιμα έπειτα από αίτηση στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, η περιφέρεια Αττικής προωθεί ένα πρότυπο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όσον αφορά τις έρευνες για τυχόν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, τόνισε πως το ζήτημα απασχολεί τη Δικαιοσύνη. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, το νέο κυβερνητικό σχέδιο θα ανακοινωθεί στις 14:00 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το Λαύριο, όπου και παρουσίασε αναλυτικά ένα σχέδιο με 20 συνολικά παρεμβάσεις - «τομές», με σκοπό την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος (προστασία αιγιαλού, αποτροπή άναρχης κι αυθαίρετης δόμησης κλπ.).
 
 
ekriti.gr