Agroexpo 2023: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

10:40 π.μ. - Τρίτη, 9 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τρί, 09/40/2023
Image: Agroexpo 2023: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες  για την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

Θα διεξαχθεί από 26-28 Μαΐου στον χώρο της ΑΓΡΕΞ Ιεράπετρας – Αυξημένο το ενδιαφέρον των εκθετών

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας “Agroexpo 2023” που θα διεξαχθεί από 26-28 Μαΐου στον χώρο της ΑΓΡΕΞ Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κα Μαρία Ρουμελιωτάκη οι προετοιμασίες είναι στο τελικό στάδιο ώστε να παραδοθεί ο χώρος της ΑΓΡΕΞ την Κυριακή οπότε θα ξεκινήσει η εταιρία που έχει αναλάβει να στήσει τις παγόδες. Φέτος τα περίπτερα θα είναι περισσότερα και αυτό δείχνει τη δυναμική της έκθεσης που συνεχώς αυξάνεται. Ο χώρος θα διαμορφωθεί λίγο διαφορετικά και θα υπάρχουν χώροι για συναντήσεις B2B για την ενημέρωση των επισκεπτών. Θα θέλαμε να είχαμε έτοιμο το εκθεσιακό κέντρο αλλά αυτό δεν είναι εφικτό φέτος. Το Υπουργείο Ναυτιλίας χρηματοδοτεί την μελέτη και η Περιφέρεια Κρήτης την κατασκευή. Σε κάθε περίπτωση περιμένουν τον κόσμο και αυτή τη φορά να έρθει στην Ιεράπετρα, να επισκεφθεί την έκθεση και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα.

Ακούστε εδώ την κα Ρουμελιωτάκη

Η διοργάνωση υλοποιείται μέσα από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας, στην έδρα του οποίου φιλοξενείται. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το BIC Κρήτης.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία από την πρώτη χρονιά, απέδειξε πως μπορεί να ξεπεράσει τις καλύτερες των προσδοκιών μας. Με σημείο αναφοράς την πόλη και την περιοχή της Ιεράπετρας, γενέθλιο τόπο των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, των πολύτιμων αγροτικών μας προϊόντων που αντιπροσωπεύουν καθοριστικό μερίδιο των εξαγωγών της χώρας, ξεκινήσαμε δειλά το 2016 μια προσπάθεια, η οποία συνάντησε απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση εκθετών, επιχειρηματιών και αγροτών από την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα μετατρέποντας την AgroExpo σ’ ένα θεσμό με πανελλαδική ακτινοβολία και αισθητά σημαντική παρουσία στο Μεσογειακό χώρο agroexpoierapetra.gr .