Αγωνιστικό Ραντεβού αγροτών στο λιμάνι Ηρακλείου για το δυναμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

10:44 π.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
10:07 π.μ. - Δευ, 03/44/2017
Image: Αγωνιστικό Ραντεβού αγροτών  στο λιμάνι Ηρακλείου για το δυναμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Λεωφορεία αναχωρούν στις 4.30 από τις ελαιοδεξαμενές στην Ιεράπετρα

Σε μια καλή συμμετοχή των αγροτών στο αυριανό συλλαλητήριο προσδοκούν οι συνδικαλιστές του νησιού. Οι μέχρι τώρα εγγραφές έχουν δείξει ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και είναι πρόθυμος να μεταβεί στην Αθήνα και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες για την αγροτική παραγωγή. Με την άφιξη στον Πειραιά αναμένεται να κατέβουν από το πλοίο γύρω στις 8.οο το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Βάθυς. 
 
Στην Ιεράπετρα για την διευκόλυνση της μετακίνησης των αγροτών μέχρι το Ηράκλειο θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία τα οποία θα βρίσκονται στην έξοδο της πόλης προς Παχειά Άμμο στη θέση ελαιοδεξαμενές τα οποία θα αναχωρήσουν στις 4.30. 
 
Ο πρόεδρος του αγροτικού  Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γ. Ντισπυράκης κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και τόνισε ότι μόνο με τη μεγάλη συμμετοχή των αγροτών θα φανεί και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει από τα μέτρα που λαμβάνονται και πλήττουν την αγροτική παραγωγή.  
 
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας  και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Δασκαλάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων των μέτρων που λαμβάνονται προς όφελος του πρωτογενή τομέα. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι σημαντική τα δε αποτελέσματα του αγώνα μπορεί να μην είναι άμεσα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απέχουμε. Αντιθέτως ο εφησυχασμός απέναντι σε μια πολιτική που πάει να ισοπεδώσει την αγροτική παραγωγή μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Η συμμετοχή λοιπόν είναι αναγκαιότητα τόνισε ο κ. Δασκαλάκης. 
 
Ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών κ. Μ. Αγγελάκης τόνισε ότι φορολογικό και ασφαλιστικό πλήττουν τους αγρότες Ούτε εργάτης στο χωράφι σου δεν μπορείς να είσαι με ότι αυτό συνεπάγεται. Φτάνουμε στο σημείο  αγρότες να μην μπορούν φυτέψουν το χωράφι τους Δυστυχώς αν και είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο μας πάνε χρόνια πίσω. Για όλα αυτά δεν μπορούμε να μην ξεσηκωθούμε. Ο κόσμος όταν είναι ενωμένος και όταν υπάρχει μαζική συμμετοχή μπορούν να υπάρξουν και αλλαγές. 
Ο ΗΧΩ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου στη Μάνη κ. Δημητριάδη ο οποίος  μας μετέφερε ότι    και εκεί οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα το ασφαλιστικό και φορολογικό. 
 
Το δικό του κάλεσμα για συμμετοχή απεύθυνε και ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης εκλεγμένος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στην Ομοσπονδία Κρήτης.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος της επιτροπής αγροτικών θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μ. Βρυγιωνάκης που αφού περιέγραψε την δύσκολη θέση στην οποία έχουν έρθει οι αγρότες από τα έτρα για φορολογικό και ασφαλιστικό πρόσθεσε ότι ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών οι υπηρεσίες του δήμου θα είναι την ημέρα του συλλαλητηρίου κλειστές κα παράλληλα σήμερα για τη διευκόλυνση των αγροτών θα διατεθούν λεωφορεία.