Α. Τζάρος: Τμήματα Γλυπτικής και Κεραμικής – Ελάτε να δημιουργήσουμε με βάση τον πηλό!

11:36 π.μ. - Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
11:10 π.μ. - Παρ, 19/36/2018
Image: Α. Τζάρος: Τμήματα Γλυπτικής και Κεραμικής – Ελάτε να δημιουργήσουμε με βάση τον πηλό!

Στο στούντιο του Ηχώ fm 99,8 και στην εκπομπή Ηχοχρώματα με τη Ζέτα Ψυλλινάκη φιλοξενήθηκε ο κ. Τζάρος Αλέξανδρος, υπεύθυνος του τμήματος Κεραμικής και Γλυπτικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιεράπετρας

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας με τμήματα που αφορούν μικρούς αλλά και μεγάλους. Στο στούντιο του Ηχώ fm 99,8 και στην εκπομπή Ηχοχρώματα με τη Ζέτα Ψυλλινάκη φιλοξενήθηκε ο κ. Τζάρος Αλέξανδρος υπεύθυνος του τμήματος Κεραμικής και Γλυπτικής του Εικαστικού εργαστηρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζάρου όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη της κεραμικής και της γλυπτικής μπορούν  να παρακολουθήσουν  και να εκπαιδευτούν πάνω σε βασικές τεχνικές .Όσο αφορά το τμήμα της Κεραμικής ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει σιγά σιγά να δημιουργεί εύχρηστα αντικείμενα από πηλό όπως πιάτα, βάζα, πιθάρια, γλάστρες κ.α. ενώ παράλληλα μαθαίνει πως να τα διακοσμεί με χρώματα. Στο τμήμα της γλυπτικής μπορούν να δημιουργηθούν παρόμοια αντικείμενα αλλά και πιο περίπλοκα όπως η δημιουργία ενός ανθρώπινου σώματος, ενός προσώπου, διάφορες κατασκευές κ.α. Μέσα από την ενασχόληση με την κεραμική, γλυπτική ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να έχει υπομονή και επιμονή,να παίρνει πρωτοβουλίες, να αναπτύσσει την φαντασία του, να διορθώνει τυχόν λάθη, να ηρεμεί και να απολαμβάνει χρόνο με τον εαυτό του.

Pottery-for-Kids-web

Επίσης λειτουργούν παιδικά τμήματα όπου μέσα σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα  να εκφράσουν τι νιώθουν, να λερωθούν, να παίξουν αλλά πάνω από όλα να δημιουργήσουν. Μέσα σ ένα τμήμα μπορούν να συνυπάρξουν γονείς με τα παιδιά τους σε ένα κλίμα ομαδικότητας αλλά και συνεργασίας. Στα τμήματα μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας από 4 χρόνων και άνω. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 28420 22334 αλλά και στο Εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Τζάρου: