Α. Πανταζής: Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για θέματα ανάπτυξης πρωτογενή τομέα

8:45 π.μ. - Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022
08:08 π.μ. - Παρ, 12/45/2022
Image: Α. Πανταζής: Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για θέματα ανάπτυξης  πρωτογενή τομέα

Ο κ. Πανταζής έθεσε εκ νέου το θέμα της έλλειψης των εργατών γης

Την έδρα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ κ. Αργύρης Πανταζής. Ο λόγος της επίσκεψης του ήταν στα πλαίσια των εργασιών της επιτροπής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και τη συνεδρίαση της, όπου διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πανταζής έθεσε εκ νέου το θέμα της έλλειψης των εργατών γης από τρίτες χώρες και ανέλυσε τις επιπτώσεις που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται έντονα και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε τεθεί ξανά τον Μάϊο στη κατ ιδίαν συνάντηση του κου. Πανταζή με το Προέδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έκδοση της Υπουργικής απόφασης για την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου για το 2022 στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, (θέμα που είχε χειριστεί η επιτροπή) καθώς και η επίσπευση της πληρωμής του υπολοίπου του 30 % του μέτρου 6,3 για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στους δικαιούχους. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, έμφαση δόθηκε και στο τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης για την ορθή εφαρμογή του νόμου 4062/2021 από τις αρμόδιες Περιφερειακές αρχές , ως προς την αλλαγή χρήσης η οποία παρατηρείται σε χαρακτηρισμένες βοσκήσιμες εκτάσεις, για εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων.

Ο κ Πανταζής τόνισε στην τοποθέτηση του ότι πρωτογενής τομέας και ο τουριστικός κλάδος πλήττεται από την έλλειψη εργατικών χεριών ενώ όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει. Ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες της ΚΕΔΕ προς τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να είναι άμεσες, μιας και το πρόβλημα της μετοίκησης σε άλλες χώρες των εργατών γης, είναι δυσεπίλυτο θέμα και θα χρειαστεί χρόνος για την επίλυση του.

Γραφείο τύπου ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΡΓΥΡΗ