Α. Κλοντζάρης: Η Bayer δίπλα στον Γεραπετρίτη με χρηματοδοτικά προγράμματα

1:11 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018
01:04 μ.μ. - Παρ, 06/11/2018
Image: Α. Κλοντζάρης: Η Bayer δίπλα στον Γεραπετρίτη με χρηματοδοτικά προγράμματα

Αναφορά στον «γάμο» της χρονιάς Bayer – Monsanto

 
Τον Γενικό Διευθυντή του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer κ. A. Κλοντζάρη φιλοξένησε ο Ηχώ 99,8 και η εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» με δημοσιογράφο την Μαρία Τσαγκαράκη. Ο κ. Κλoντζάρης σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με αρκετές αποκαλύψεις τόνισε καταρχάς οτι η BAYER προσπαθεί με όλη τη δύναμή της και  τα εργαλεία που διαθέτει ως ο ηγέτης πλέον μετά και την εξαγορά της Monsanto -επισήμως στις 7 Ιουνίου – παγκοσμίως να παίξει σημαντικό ρόλο  στον αγροτικό τομέα και  την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ειδικότερα σε χώρες όπως την Ελλάδα θα πρέπει και αξίζει  τα προϊόντα που παράγονται να πάρουν την προστιθέμενη αξία που τους αξίζει. Όταν ο πρωτογενής τομέας αρχίσει να αναδιοργανώνεται και να φέρει την προστιθέμενη αξία, το κέρδος δηλαδή στον παραγωγό, τότε μπορεί αυτό να συμβάλλει δυναμικά στην αλλαγή των οικονομικών δεδομένων για την κοινωνία. Ως  BAYER στηρίζουμε την αειφόρο γεωργία. Η αειφορία  είναι η βιώσιμη  ανάπτυξη του παραγωγού. Από τη μια υπάρχουν τα προϊόντα  και η BAYER έχει τα προϊόντα και τις λύσεις. Όμως πολλοί είτε δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα προϊόντα είτε να τα χρησιμοποιήσουν σωστά στο χωράφι και να τους δώσουν την απαιτούμενη ανταπόδοση.  Εκεί ερχόμαστε με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως είναι η ιχνηλασιμότητα  αλλά και με έξτρα εργαλεία που τοποθετούνται στην περιοχή που παράγεται το προϊόν για να βοηθηθεί ο παραγωγός στις διάφορες αποφάσεις που πρέπει να λάβει, τόνισε. 
Σε άλλο σημείο ο κ. Κλοντζάρης αναφέρθηκε στην εισαγωγή προϊόντων στην Ελλάδα και την Ε.Ε. από άλλες,  τρίτες κυρίως, χώρες. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκπαίδευση των παραγωγών για την ορθή πρακτική στο χωράφι και όλο αυτό μέσα από  την αξιοποίηση προγραμμάτων. Ειδικότερα στάθηκε σε ένα από τα ΄΄ στοιχήματα΄΄ που θέτει η BAYER στην Ελλάδα που δεν είναι άλλο από το να ενωθούν οι μικροί παραγωγοί κάτω από  ομάδες  και αυτοί  να γίνουν ουσιαστικά επιχειρηματίες. Ο παραγωγός πλέον δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο την παραγωγή αλλά και το πώς θα προωθήσει την παραγωγή στις διεθνείς αγορές. Οπότε βάζουμε ένα επιχειρηματικό κομμάτι  μέσα στο πρόγραμμά μας. Φέρνουμε ουσιαστικά τράπεζες οι οποίες θα βοηθήσουν και εμείς μέσα από τα συμβόλαια που έχουμε με αυτές τις τράπεζες να μειώσουμε το κόστος των παραγωγών και το χρηματοοικονομικό, δίνοντάς τους τη δύναμη που χρειάζονται για να επαναδιαπραγματευτούν και να βγουν  στις αγορές που ζητάνε τα προϊόντα. Ως  BAYER έχουμε συνάψει σχέσεις food chain partnerships οργανωμένες πτυχές επάνω στο κομμάτι του εμπορίου.  Επίσης έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύναψη μιας συμφωνίας πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να διαθέσουμε  χρηματοοικονομικά προγράμματα στο γεωργό έχοντας ως στόχο το κόστος κεφαλαίου και δανεισμού στον  γεωργό να πέσει πάρα πολύ ώστε να είναι ανταγωνιστικός, επεσήμανε. Τέλος μίλησε για την εξαγορά  Monsanto  από την Bayer και για το ποιοι είναι οι στόχοι μέσα από αυτό το σημαντικό βήμα στον χώρο.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κλοντζάρη:

 




Η Bayer χορηγός στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
 
Aθήνα, Μάιος 2018 – Στις 23 Μάϊου 2018, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής στο Divani Caravel Hotel της Αθήνας. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Ο ρόλος της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας» το οποίο πλαισιώθηκε από 4 θεματικά πάνελ. Περισσότεροι από 250 σύνεδροι συμμετείχαν στην εκδήλωση προερχόμενοι τόσο από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας όσο και από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις αγροεφοδίων, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ασφαλιστικούς φορείς.
 
Τα πάνελ με την παρουσία 30 Ελλήνων αλλά και ξένων ομιλητών κάλυπταν θέματα για το θεσμικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τη ζωική και φυτική παραγωγή, την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

 
Η Βayer Ελλάς συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά ως Associate Sponsor με παρουσία στελεχών της από τα τμήματα Εγκρίσεων και Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Marketing ενώ ο Απόστολος Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της εταιρίας πήρε μέρος στο 4ο πάνελ με εστίαση στην «Καινοτομία στην Ελληνική Γεωργία». Η παρουσίαση που έκανε πριν την έναρξη της συζήτησης είχε θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με στόχο την προστιθέμενη αξία και μέσα από τις λύσεις και τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει η Βayer για τον παραγωγό θέλησε να τονίσει πως η Γεωργία αλλάζει, απαιτείται καινοτομία και συνεργασίες προκειμένου να υποστηριχθούν οι Έλληνες παραγωγοί και βεβαίως να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα ώστε να είναι αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.
 
Όπως ο ίδιος επισήμανε, «H καινοτομία πρέπει να εστιάζει στη λύση  - όχι απλά στο προϊόν. Η Bayer προσπαθεί και δίνει λύσεις με γνώμονα το τρίπτυχο Ποιότητα – Αειφορία – Ασφαλής τροφή. Η Γεωργία αλλάζει δραματικά και στο μέλλον θα συνδέεται άρρηκτα με την Υγεία, τη Διατροφή και τη Βιωσιμότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι εμείς στη Βayer, ενδυναμώνοντας σήμερα τον Έλληνα παραγωγό ώστε να ανταποκριθεί με αυτοπεποίθηση  στις ανάγκες του μέλλοντος. Στοχεύουμε στην καρδιά του παραγωγού με την Αποστολή μας Επιστήμη για μια Καλύτερη Ζωή».