Θραψανιώτης: Θα αλλάξουν όλα στα νοσοκομεία του Λασιθίου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση

12:52 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Δευ, 19/52/2022
Image: Θραψανιώτης: Θα αλλάξουν όλα στα νοσοκομεία του Λασιθίου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση

Τι δήλωσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τις δηλώσεις Πλεύρη για την υγεία και την ιδιαίτερη αναφορά του Υπουργού στο Λασίθι ότι δεν μπορεί στην Κρήτη να υπάρχουν 8 Νοσοκομεία εκ των οποίων τα 4 στον ν. Λασιθίου τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης. 

Όπως είπε, εδώ και χρόνια είτε με τη μελέτη Λιαρόπουλου είτε με τις  μελέτες το 2019  αλλά και σήμερα με τις εξαγγελίες Πλεύρη φαίνεται ότι οδηγούμαστε  σε ιδιωτικοποίηση  του ΕΣΥ. Αυτό φαίνεται και από τη μείωση του προϋπολογισμού  για το Εθνικό  Σύστημα  Υγείας. Αλλά και από το ότι η πληρωμή, όχι μόνο για την παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά του μισθολογικού,  θα γίνονται  μέσω του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι αυτή  η  πολιτική θα πρέπει να ανατραπεί. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό μπορεί να γίνει στις εκλογές και  όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουμε, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του, τόνισε ο κ. Θραψανιώτης. 

Πρόσθεσε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον πολίτη. Θα  έπρεπε λοιπόν να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με το απαιτούμενο προσωπικό, να ενισχυθεί γενικά η δημόσια υγεία. Εμείς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση παραλάβαμε τη υγεία με πολλά προβλήματα. Προσπαθήσαμε και  καταφέραμε να το ανατρέψουμε αυτό, σε ένα μεγάλο βαθμό, επεσήμανε.  Τονίζοντας στη συνέχεια  ότι ως ΣΥΡΙΖΑ  είναι  υπέρ της διατήρησης και της ενίσχυσης των δομών υγείας σε όλο τον νομό. Όσο για την ιδιωτική πρωτοβουλία με αφορμή και το προσεχές άνοιγμα ιδιωτικής κλινικής στην Ιεράπετρα ο κ. Θραψανιώτης σχολίασε ότι δεν είναι αντίθετοι, αλλά, με ισχυρό το  Ε.Σ.Υ.  

Ακούστε εδώ τον κ. Θραψανιώτη