7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Άγιο Νικόλαο

11:41 π.μ. - Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
11:04 π.μ. - Τρί, 18/41/2017
Image: 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Άγιο Νικόλαο

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) διεξάγεται παράλληλα σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Στον Άγιο Νικόλαο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 (09:00- 14:00 ) στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης
 
Στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται και εκτίθενται μαθητικά έργα (projects) που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά είναι πρωτότυπα και καινοτόμα, ενώ όλα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, στους χώρους του Φεστιβάλ, υπάρχουν συναρπαστικές διαδραστικές εκθέσεις από διάφορους φορείς καθώς κι ενδιαφέροντα εργαστήρια!
 
Συνοπτικά αναφέρουμε:
 
 
 
Διαδραστική έκθεση (Demo) και Διαδραστική παρουσίαση: «Ρομποτικές Επιδείξεις» από την Ομάδα Κουρήτες του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Διαδραστική έκθεση (Demo): «Οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους παράσταση στο ψηφιακό θέατρο σκιών (Eshadow)» από το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Έκθεση τρισδιάστατου (3Δ) εκτυπωτή, μικροελεγκτών και υπολογιστών τσέπης.
«Πετάει η ομάδα»: Βλέποντας από ψηλά με τα Drones του Συλλόγου Αερομοντελιστών Αγίου Νικολάου.
Εργαστήριο για μαθητές «Φτιάξε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο με Scratch for Arduino»
 
 
Βιωματικό εργαστήριο «Φτιάχνοντας το δικό μας μίτο της Αριάδνης» για μαθητές Δημοτικού από το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου.
Εργαστήριο Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μαθητές από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.
Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι ανοικτό προς το κοινό και αποτελεί μια γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας !!!