6 οικογένειες χωρίς ρεύμα στον Δήμο Ιεράπετρας - Τι είπε για την επανασύνδεση η Χρύσα Χατζημαρκάκη

11:56 π.μ. - Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 27/56/2023
Image: 6 οικογένειες χωρίς ρεύμα στον Δήμο Ιεράπετρας - Τι είπε για την επανασύνδεση η Χρύσα Χατζημαρκάκη

Ποιες οι προϋποθέσεις επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος

Σε σειρά θεμάτων αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η αντιδήμαρχος οικονομικών Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Μεταξύ αυτών, η ρύθμιση οφειλών, η μίσθωση παραλιών και τέλος η δυνατότητα αίτησης για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος.

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Ειδικότερα, για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος ο Δήμος, θα δέχεται αιτήσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος. Σύμφωνα με την κα αντιδήμαρχο εκτιμάται ότι το θέμα αφορά 5-6 οικογένειες ωστόσο δεν αποκλείεται ο αριθμός να μεταβληθεί μετά τις αιτήσεις. Διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πχ ασθενής με χρήση οξυγόνου δεν γίνεται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συντελεστεί μέχρι τις 31.12.2022 καθώς και να παραμένουν αποσυνδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, του άρθ. 3.
  • Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
  • Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας Ιεράπετρας που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστάκη 18, κατόπιν ραντεβού

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28423 40401 κ. Ευαγγελία Αλεγκάκη, 28423 40400 κ. Αγορίτσα Μαγγίπα 2842340427 κ. Ελίνα Νεραντζούλη και στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο τηλέφωνο 2842340318 κ.Δέσποινα Λιοντάκη

Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις ένταξης

Δόσεις

Αναφορικά με τις δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών όπως είπε αναμένονται οι ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο. Οι δόσεις, εξήγησε, δεν εξυπηρετούν τον Δήμο γιατί καλείται να εισπράξει σε δόσεις. Αλλά ο δήμος δεν πληρώνει τις δικές του οφειλές σε δόσεις πχ απέναντι σε προμηθευτές. Οι δόσεις εξυπηρετούν βέβαια τους δημότες οπότε τους καλούμε να ανταποκριθούν. Ανακοινώσεις θα υπάρξουν προσεχώς. Ως τότε, δεν θα γίνεται αφαίρεση υδρομέτρων. Οι οφειλές προς τον δήμο αγγίζουν το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Μίσθωση παραλιών

Η κα αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της μίσθωσης παραλιών και στους κοινόχρηστους χώρους λέγοντας ότι όσοι έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να προσέλθουν να κάνουν την αίτησή τους για μίσθωση της πρόσοψής τους. Όσοι δεν έχουν τέτοιου είδος κατάστημα αλλά θέλουν να λειτουργήσουν καντίνα ή να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να προχωρήσει η υπηρεσία σε δημοπρασία και τις όποιες διαδικασίες προβλέπονται. Τώρα εάν κάποιος έχει κατάστημα αλλά έχει και οφειλές στον δήμο, δεν μπορεί να προχωρήσει σε μίσθωση. Θα πρέπει να περιμένει τη διαδικασία των ρυθμίσεων, να κάνει ρύθμιση και στη συνέχεια να κάνει αίτηση.