437.000 € επιπλέον χρηματοδότηση για την μονάδα διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων

4:25 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021
04:11 μ.μ. - Πέμ, 11/25/2021
Image: 437.000 € επιπλέον χρηματοδότηση για την μονάδα διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΣΔΑΚ) κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, όπου υπεγράφη η 1η συμπληρωματική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, συνολικού ύψους 466.931,42 €, για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων Ιεράπετρας στη θέση Πλατιά όψη.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν, εκτός της μονάδας κομποστοποίησης, ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και την έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε: «Με τη συμπληρωματική σύμβαση θα πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες που αφορούν την κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης που έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται. Μέλημά μας είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωσή του μαζί με όλα τα συνοδά έργα που προβλέπονται, ώστε να είμαστε ένας από τους καλύτερους Δήμους στη διαχείριση αποβλήτων όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για την επιπλέον χρηματοδότηση, τον Προέδρο κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και τις Υπηρεσίες του ΕΣΔΑΚ για τη συνεργασία που έχουμε. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να ενταθεί, καθώς ο Δήμος της Ιεράπετρας έχει μεγάλη ανάγκη ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων του λόγω και της ραγδαίας τουριστικής και αγροτικής του ανάπτυξης»