Ξεκινά αύριο το έργο ανάπλασης στο παρκάκι

10:56 π.μ. - Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Τρί, 14/56/2020
Image: Ξεκινά αύριο το έργο ανάπλασης στο παρκάκι

Προβλέπεται διάνοιξη δρόμου, κοπή δέντρων και πεζοδρομήσεις

Μέχρι τέλος του Γενάρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στο παρκάκι, δίπλα στο παλιό Δημαρχείο Ιεράπετρας. Ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Γεωργαλάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι θα γίνει διάνοιξη δρόμου που θα κατευθύνει τους οδηγούς προς την οδό Δημοκρατίας. Θα κατασκευαστεί ένα νέο αμφιθεατράκι και περιμετρικά θα τοποθετηθούν με καλαίσθητο τρόπο αρχαιότητες που ήταν διάσπαρτες σε κάποια σημεία της πόλης. Επιπλέον θα πεζοδρομηθεί ένα κομμάτι της οδού Κοθρή που θα αποτελεί συνέχεια της κεντρικής πλατείας. Όπου χρειαστεί θα γίνει κοπή δέντρων καθώς κάποια από αυτά προκαλούν προβλήματα με τις ρίζες που έχουν σπάσει τις πλάκες. Ορισμένα από αυτά θα αντικατασταθούν ή θα φυτευτούν σε άλλα σημεία.

Ο κ. Γεωργαλάκης αναφέρθηκε σε έργα που είναι σε εξέλιξη όπως η ανάπλαση του οικοπέδου Μίνως, το Γηροκομείο. Καθώς επίσης στην κατάσταση στα σχολεία όπου υπάρχουν αρκετά προβλήματα με μονώσεις όπως στο 3ο Γυμνάσιο, της Γρα Λυγιάς και αλλού. Οι ανάγκες καταγράφονται και δρομολογούνται κατά το δυνατόν άμεσες λύσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει θέμα στατικότητας.

Ο κ. αντιδήμαρχος έκανε αναφορά και στα καφάο που τοποθετούνται στην πόλη από εταιρία κινητής τηλεφωνίας και την απομάκρυνση τελικά ορισμένων και τοποθέτησή τους σε άλλο σημείο.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γεωργαλάκη: