2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας - E-twinning: Ένα παράθυρο στον κόσμο

9:27 π.μ. - Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022
09:02 π.μ. - Τετ, 16/27/2022
Image: 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας -  E-twinning: Ένα παράθυρο στον κόσμο

Τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας είχε την τιμή να φιλοξενήσει την εκπαιδευτικό Ollivier Anne-Yvonne και τη δεκατριάχρονη κόρη της, Ιana

Η κα Olivier είναι καθηγήτρια στο College Saint Gabriel (Γαλλία), το οποίο συνεργάζεται τη φετινή σχολική χρονιά με το σχολείο μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων «E-twinning» και συγκεκριμένα στην κοινή δράση «Eur’Evolution».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, με αφορμή την επίσκεψη της κας Ollivier, ετοίμασαν μια μικρή εκδήλωση για να γιορτάσουν τη συνεργασία και επικοινωνία των δυο σχολείων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φιλοξενούμενή μας μίλησε στους μαθητές μας για τις πρώτες εντυπώσεις της από την Κρήτη και την Ιεράπετρα. Στη συνέχεια, τους μίλησε για τα οφέλη της συμμετοχής στο E-twinning υπογραμμίζοντας την αξία της πολιτισμικής αλληλεπίδρασης.

Με τη σειρά τους οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να την ρωτήσουν για τον τρόπο ζωής στη Γαλλία, τα γαλλικά ήθη και έθιμα και για το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Κατόπιν, της προσέφεραν τοπικά εδέσματα και της αφιέρωσαν παραδοσιακά κρητικά τραγούδια. Στο κάλεσμά τους να χορέψει μαζί τους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και δε δίστασε να τους δείξει βήματα κέλτικων χορών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές γεύτηκαν κρέπες, οι οποίες έγιναν με την παραδοσιακή συνταγή από τη Βρετάνη.

hxonews

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση του σχολείου μας παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, κος Αστροπεκάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος καλωσόρισε ένθερμα τις φιλοξενούμενές μας και τους προσέφερε πλούσια δώρα. Δώρα τους προσέφερε και ο Διευθυντής του σχολείου μας, κος Τζαράκης Φιλοκτήτης.

Τέλος, οι καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας που συμμετέχουν στη δράση «Eur’Evolution», Βαφειάδου Ιωάννα, Βογιατζή Μαρία-Ελένη, Βουλτσίδου Νιόβη και Κοντού Μαρία, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας για τη συνεργασία μας με τη συνάδελφο εκπαιδευτικό κα Ollivier καθώς και τη χαρά μας για την ανταπόκριση των μαθητών/τριών μας στη δράση αυτή. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου μας, κο Τζαράκη, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση των δράσεων που προτείνουμε και τους συναδέλφους μας για τη συμβολή τους σε αυτές.

Με εκτίμηση,

Βαφειάδου Ιωάννα, Βογιατζή Μαρία-Ελένη, Βουλτσίδου Νιόβη, Κοντού Μαρία