Βραβεύτηκε η χειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

9:26 π.μ. - Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Δευ, 20/26/2023
Image: Βραβεύτηκε η χειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

“Ιδιαίτερη τιμή και ηθική ικανοποίηση, αφού αναγνωρίζεται το έργο μας” γράφει ο γιατρός Γ. Βασιλειάδης

Σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο Ιεράπετρας περνά δύσκολα όπως και πολλά νοσοκομεία της χώρας που “παλεύουν” να μείνουν όρθια με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν, μια ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τη Χειρουργική κλινική. Η συμμετοχή στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής που έγινε προ ημερών στην Αθήνα, επισφραγίστηκε με αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καθώς μια από τις εργασίες που παρουσιάστηκαν και πιο συγκεκριμένα “ η λαπαροσκοπική δεξιά κολεκτομή σύμφωνα με τις αρχές της CME και HVL βραβεύτηκε στα πλαίσια της τελετής λήξης ως μια άρτια εκτελεσμένη πρωτοπόρα χειρουργική επέμβαση σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο”. Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση του Γιατρού χειρουργού κ. Γιώργου Βασιλειάδη “Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου. Η διοργάνωση ήταν άψογη, η συμμετοχή πρωτοφανής, σχεδόν από ολόκληρη την Ελλάδα, και το επιστημονικό επίπεδο υψηλότατο.

Η Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Ιεράπετρας συμμετείχε με ομιλίες σε στρογγυλές τράπεζες των 2 Επιμελητών του τμήματος, 1 προεδρείο σε προφορικές ανακοινώσεις πεπτικού και την παρουσίαση 7 βιντεοπροβολών από χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργήθηκαν στο τμήμα μας. Μάλιστα, μία από τις εργασίες αυτές, η λαπαροσκοπική δεξιά κολεκτομή σύμφωνα με τις αρχές της CME και HVL βραβεύτηκε στα πλαίσια της τελετής λήξης ως μια άρτια εκτελεσμένη πρωτοπόρα χειρουργική επέμβαση σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο. Αυτή η διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς καθώς και ιδιαίτερη τιμή και ηθική ικανοποίηση, αφού αναγνωρίζεται το έργο μας.

Με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που μας βοηθά καθημερινά σε αυτό το δύσκολο έργο να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες υγείας σε ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο και ιδιαίτερα τους αναισθησιολόγους που έχουν εργαστεί έως σήμερα, και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Μαρία Ψαρομιχαλάκη, τους ιατρούς του Κ.Υ., καθώς και τους νοσηλευτές του χειρουργικού τμήματος, του χειρουργείου και του Κ.Υ.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, της Χειρουργικής Κλινικής και των λοιπών κλινικών του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου για την έως τώρα υποστήριξη και βοήθειά τους.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ιεράπετρας για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια!”.