Πανταζής: Με υπογραφή Πλεύρη η υποβάθμιση του Γεν. Νοσοκομείου Ιεράπετρας

9:07 π.μ. - Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022
09:12 π.μ. - Παρ, 16/07/2022
Image: Πανταζής: Με υπογραφή Πλεύρη η υποβάθμιση του Γεν. Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Μετά τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη, σε Πανελλαδικό συνέδριο για την υγεία στην χώρα μας, ο ‘’μεταρρυθμιστής’’ Υπουργός φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι έχει βάλει στο στόχαστρο την υγεία στο νομό Λασιθίου. Ξεκινά άμεσα όπως είπε, πιλοτικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών υγείας στη χώρα μας, από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Λασίθι όπου το ανέφερε ως κακό παράδειγμα με δεδομένα τα τέσσερα νοσοκομεία που διαθέτει η Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Αφήνει εκτός υπολογισμού και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν του τα πληθυσμιακά, αναπτυξιακά , μορφολογικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, όπως αυτό των τεσσάρων πόλεων και το άθλιο οδικό δίκτυο όπου παρόλες τις υποσχέσεις παραμένει ίδιο και απαράλλακτο.

Θα πρέπει να αντιληφθεί η παρούσα Κυβέρνηση ότι το Γεν Νοσοκομείο Ιεράπετρας άντεξε στα μνημόνια που μετά έγιναν θεσμοί, άντεξε στην πρωτόγνωρη πανδημία του κορονοϊού χάριν των άοκνων προσπαθειών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και από τις αλλεπάλληλες πιέσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Είναι ξεκάθαρο πλέον όσο ποτέ, ότι ανοίγεται διάπλατα η πόρτα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, καταργείται το Ε.Σ.Υ ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την επόμενη μέρα των δηλώσεων Πλεύρη, αναρτήθηκε πινακίδα σε μεγάλο κτίριο της Ιεράπετρας, όπου αναφέρει, προσεχώς Ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Στην Ιεράπετρα όμως υπάρχουν και εκφραστές αυτών των πολιτικών αποφάσεων για τις οποίες είναι έτοιμοι να δώσουν συχωροχάρτι, στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και δεν είναι άλλοι από τα στελέχη της Δημοτικής μας αρχής όπου σχεδόν σιωπηρά εξαφανίζονται το τελευταίο καιρό. Κινούνται τάχα μου δήθεν με το σύνθημα ‘’όλοι μαζί για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας’’ αλλά ο ψωριάρης χώρια. Ο ψωριάρης δεν είναι άλλος από την υγεία στην Ιεράπετρα όπου εντέχνως και με πρόφαση την διαφωνία τους με την διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας, απείχαν παντελώς από το σχεδιασμό και τις πολιτικές αποφάσεις που λάμβαναν εδώ και μήνες οι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα.

Το δυσαναπλήρωτο κενό της απουσίας της δημοτικής μας αρχής από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά και η χωρίς αντίδραση αποδοχή των κούφιων υποσχέσεων από τη πρόσφατη επίσκεψη στην κα. Γκάγκα , αντί του κυρίου Υπουργού (ή του ιδίου του Πρωθυπουργού όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο) έδωσαν το δικαίωμα και το περιθώριο στον Υπουργό υγείας να είναι ο σύγχρονος ‘’Θεριστής’’ του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Το θέμα της δημόσιας δωρεάν υγείας στον νομό, έπρεπε να ήταν πρωταρχικό ζήτημα, πρώτο στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοτικής μας αρχής και όχι τελευταίο με αποσπασματικές επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες, οι οποίες εντείνονται όποτε πλησιάζουν δημοτικές εκλογές. Με δεδομένο ότι ο επανακαθορισμός του χάρτη υγείας της χώρας, είναι καθαρά πολιτική απόφαση και εν προκειμένω να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό, στην Ιεράπετρα αξίζει μια σοβαρή εκπροσώπηση με γνώμονα το συμφέρον των πολίτων και όχι μια εκπροσώπηση ‘’αλά κάρτ’’ την οποία πληρώνουμε τώρα, πολύ ακριβά.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ