«Στημένες επιθέσεις», ηθική αυτουργία και εγκληματική οργάνωση για Φουρθιώτη

2:30 μ.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Τετ, 28/30/2021
Image: «Στημένες επιθέσεις», ηθική αυτουργία και εγκληματική οργάνωση για Φουρθιώτη

Θρυαλλίδα εξελίξεων φαίνεται πως ήταν η δημόσια καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για σχέδιο δολοφονίας του την περασμένη Παρασκευή για τον Μένιο Φουρθιώτη και την εγκληματική του δράση

Θρυαλλίδα εξελίξεων φαίνεται πως ήταν η δημόσια καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για σχέδιο δολοφονίας του την περασμένη Παρασκευή για τον Μένιο Φουρθιώτη και την εγκληματική του δράση, καθώς μετά την προσαγωγή του παρουσιαστή και τριών ακόμα υπόπτων ποινικών στη ΓΑΔΑ τη Μεγάλη Τρίτη, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και με κατηγορία για ηθική αυτουργία της τηλεπερσόνας για τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του. Την ώρα που οι κατηγορίες αναβαθμίζονταν, γινόταν γνωστό πως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Μ. Φουρθιώτη για ευρεία αστυνομική προστασία. Σε εξέλιξη και οι έρευνες της Εισαγγελίας για την σύνδεσή τους με τις καταγγελίες του εκδότη και δημοσιογράφου.

Ολοένα και περισσότερα κομμάτια μπαίνουν στο παζλ της «υπόθεσης Φουρθιώτη» που ταλανίζει τη δημόσια σφαίρα εδώ και πλέον του ενός μηνός με ποικίλους τρόπους και εμπλοκή κυβερνητικών και μη προσώπων μαζί του. Τελευταίο επεισόδιο, αυτό που παίχτηκε στη ΓΑΔΑ, στην οποία προσήχθη από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο παρουσιαστής και τρία ακόμα άτομα, καθώς πλέον, ο ίδιος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις δύο επιθέσεις στο σπίτι του, με φυσικούς αυτουργούς τους υπόλοιπους.

Την Μ. Τρίτη, η τηλεπερσόνα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου πέρασε τη νύχτα, μαζί με τρεις ακόμα υπόπτους, με την αστυνομία να μετατρέπει τις προσαγωγές αρχικά σε συλλήψεις. Όπως προκύπτει, οι δύο εκ των τριών είναι γνωστοί ποινικοί, που αποκαλύφθηκε πως βρίσκονταν πίσω από την «επίθεση» στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη στις 16 Απριλίου το βράδυ, καθώς και στην συμπλοκή με την αστυνομία νωρίτερα στην Εκάλη, όπου έπεσαν πυροβολισμοί και κατά τη διαφυγή τους, τους έπεσε μία τσάντα με ένα καλάσνικοφ. Από αυτή την τσάντα φέρονται οι αρχές να έφτασαν στα δύο αυτά πρόσωπα, ενώ από τους εργαστηριακούς ελέγχους, προέκυψε σύνδεση των καλύκων των δύο περιστατικών.

Για τον τρίτο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αδερφός ενός εκ των δύο, και φέρεται να βοήθησε τους δράστες των επιθέσεων να κρύψουν το μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο Μ. Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις δυο επιθέσεις στο σπίτι του, μία με καλάσνικοφ και μία με εμπρηστικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτά του. Όπως αναφέρεται, προέκυψε επικοινωνία του παρουσιαστή με τους δράστες, τόσο πρόσφατη όσο και πιο παλιά. Το ίδιο μέσο, για την ταυτότητα των δραστών αναφέρει πως έχουν δράσει σε πολλές παρόμοιες περιστάσεις ως ομάδα, και πως στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις της νύχτας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο δολοφονίας του από τον παρουσιαστή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζονται οι έρευνες για την σύνδεση των δραστών με την υπόθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος από την έρευνα της ΕΛΑΣ, τα δύο αυτά πρόσωπα έλαβαν το ποσό των 40.000 ευρώ για την υλοποίηση του «σχεδίου» του Μ. Φουρθιώτη, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ως «μισό» το σχέδιο της επίθεσης στο σπίτι του παρουσιαστή, και το υπόλοιπο μισό, το χτύπημα στον Κ. Βαξεβάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τραγική ειρωνεία, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα, την ίδια ώρα, την απόφαση για το αίτημα του παρουσιαστή, που είχε προσφύγει κατά της απόφασης του αρχηγού της αστυνομίας για τη μείωση της φρουράς του. Όπως αναφέρεται, το αίτημα απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι η βλάβη που επικαλείται πως θα υποστεί από την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί». Σημειώνεται πως και οι αναφορές για κίνδυνο απειλής για τη ζωή του, το ΣτΕ αποφαίνεται πως δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά που να δικαιολογούν έναν τέτοιο κίνδυνο.

thepressproject.gr