«Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor» | Βιωματικό παιχνίδι για παιδιά διοργανώνει το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας το Σάββατο 29 Ιουνίου

11:42 π.μ. - Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τετ, 26/42/2024
Image: «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor» | Βιωματικό παιχνίδι για παιδιά διοργανώνει το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας το Σάββατο 29 Ιουνίου

Στις 18.00μμ στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας - Σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας

Το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 29-06-2024 και ώρα 18.00, στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας, το βιωματικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor».

Με έναν πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και να μάθουν παίζοντας.

Θα συμμετέχουν σε βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία συνδυάζουν παιχνίδια με βασικούς κανόνες του ΚΟΚ και οδηγικές συμπεριφορές: Ο κ. ΚΟΚ παίζει bowling, ο κ. ΚΟΚ παίζει στόχους, μπάσκετ, κρίκους, καλάθια, ποδόσφαιρο, ο κ. ΚΟΚ λύνει σταυρόλεξο, διαπιστώνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης, ο κ. ΚΟΚ οδηγεί γνωρίζοντας τα σήματα και ποδηλατεί στο δρόμο με τη χρήση κράνους.

Στόχος είναι στραφούμε προς τη νέα γενιά που είναι το μέλλον, η ελπίδα του τόπου μας, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε καλύτερες γενιές οδηγών από ότι τις δικές μας. Να διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά με τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς, διότι και η συμπεριφορά μας στο δρόμο είναι κι ένα είδους πολιτισμού του κάθε τόπου. Ο πολιτισμός της Ελλάδας, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς η οδική παιδεία δεν είναι στο αντίστοιχο επίπεδο. Άρα σκοπός είναι να βελτιώσουμε τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στον τόπο μας.

Στην εν λόγω δράση θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, ο Τομέας Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας, η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας και το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, με σκοπό να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι όλα τα οχήματα των προαναφερόμενων Υπηρεσιών και να ενημερωθούν ταυτόχρονα για θέματα αρμοδιότητάς τους.

hxonews