«Κύρβεια 2024»: Χορευτική συνάντηση της Κρήτης με τον Πόντο στην Ιεράπετρα 13 & 14 Ιουλίου

1:10 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024
01:07 μ.μ. - Δευ, 08/10/2024
Image: «Κύρβεια 2024»: Χορευτική συνάντηση της Κρήτης με τον Πόντο στην Ιεράπετρα 13 & 14 Ιουλίου

Σε ποιες εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Σχολή Παραδοσιακών Χορών “Δημήτρη Καπαράκη”

Με αφορμή την έναρξη των «Κυρβείων» αλλά και την διήμερη εκδήλωση με θέμα την συνάντηση Πόντου-Κρήτης, η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, μαγειρική αλλά και εκμάθηση χορών, ο κ. Δημήτρης Καπαράκης, χοροδιδάσκαλος, η κ. Ματίνα Τσουφίδου, χοροδιδάσκαλος της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας αλλά και η κ. Φωτεινή Περακάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων, συναντήθηκαν στον αέρα του Ηχώ 99,8.

Όπως είπε ο κ. Καπαράκης, “τα «Κύρβεια» είναι η ίδια η πόλη” και αποτελούν ένα θεσμό ο οποίος παράγει πολιτισμό. Η σχολή χορού του κ. Καπαράκη βάζει το λιθαράκι της σε αυτό το θεσμό και συμμετέχει ενεργά σε δύο από τις εκδηλώσεις των φετινών «Κυρβείων». Η πρώτη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/7 στις 9.00μ.μ στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας. Σε αυτή την εκδήλωση θα πάρουν μέρος πέντε χορευτικές ομάδες της σχολής του κ. Καπαράκη, οι οποίες θα χορέψουν παλιούς και νέους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης με κεντρικό άξονα τα μικρά παιδιά τα οποία αποτελούν την συνέχεια της παράδοσης.

Σχετικά με την εκδήλωση που αφορά την συνάντηση Κρήτης-Πόντου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/7 στο σχολείο της Ανατολής στις 9.00μ.μ και την Κυριακή 14/7 στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας στις 9.30μ.μ με είσοδο ελεύθερη και στην οποία επίσης θα συμμετάσχει η σχολή χορού του κ. Καπαράκη, η κ. Ματίνα Τσουφίδου, χοροδιδάσκαλος της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας, μίλησε στον αέρα της εκπομπής δίνοντας λεπτομέρειες για τα δρώμενα της εκδήλωσης.

Τέλος, το λόγο πήρε η κ. Περακάκη η οποία ευχαρίστησε τον κ. Καπαράκη για τις ιδέες και τις προτάσεις του και μίλησε για την αξία της παράδοσης η οποία στηρίζεται μέσω αυτών των δράσεων. Όπως είπε, ο Δήμος προσπάθησε φέτος μέσω των «Κυρβείων» να αναδείξει την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά και θεωρεί ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τον κόσμο.

-

hxonews