«Γηροκομείο» Ιεράπετρας: Αισιοδοξία Αγγελάκη για παράταση λειτουργίας της δομής

11:53 π.μ. - Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022
11:08 π.μ. - Τρί, 30/53/2022
Image: «Γηροκομείο» Ιεράπετρας: Αισιοδοξία Αγγελάκη για παράταση λειτουργίας της δομής

Ο πρόεδρος της εξελεγκτικής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο «Γηροκομείο» Ιεράπετρας τη δομή που λειτουργεί υπό τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας το οποίο με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων θα πρέπει να κλείσει και οι τρόφιμοι να απομακρυνθούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Αγγελάκης, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής στο νυν Δ.Σ..

Έκανε καταρχάς μια αναφορά στο παρελθόν αναφορικά με τη δράση του Συλλόγου. Μίλησε για την προσπάθεια που έγινε επί των ημερών του ως πρόεδρος ώστε να εξασφαλιστεί, όπως και έγινε, το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Ιεράπετρας, για την ανακαίνιση του Ορφανουδάκειου Γηροκομείου στη θέση Λειβάδια. Αναφέρθηκε και στο παλαιό χρέος για ασφαλιστικές υποχρεώσεις του Συλλόγου τις οποίες δεν γνώριζε και ενημερώθηκε για αυτές όταν ανέλαβε πρόεδρος και στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς τους ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Όπως και έγινε, και μερικά χρόνια μετά, το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα τη μηδένιση του χρέους.

Ο κ. Αγγελάκης πρόσθεσε ότι δυστυχώς έγιναν ενέργειες από πλευράς του νυν Δ.Σ. του Συλλόγου που έφεραν τη δομή στο σημερινό σημείο. Όπως είπε επικρατούσε μια ερμητική σιωπή από το τωρινό συμβούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι στις εκλογές για το νυν 7μελές Δ.Σ. οι υποψήφιοι ήταν 9 άτομα. Από όλους αυτούς, έχουν μείνει τελικά μόλις 2 μέλη, μετά από σειρά παραιτήσεων. Αυτό κάτι δείχνει, σχολίασε και πρόσθεσε. Από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη ήταν υποψήφιοι 5 άτομα εκ των οποίων εκλέχθηκαν 4 στο συμβούλιο και ένας στην εξελεγκτική επιτροπή. Οι δυο από Δ.Σ. κατάφεραν να κάνουν έμμισθη σχέση με τον Σύλλογο, πληρώνονταν δηλαδή ως εργαζόμενοι, επεσήμανε. Είπε ακόμη σε άλλο σημείο ότι αν και πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από τον πρόεδρο για όλες τις εξελίξεις. Από οικονομικής άποψης πάντως δεν υπάρχουν ατασθαλίες τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2022 που είχε ενημέρωση. Ωστόσο ένα αγκάθι είναι οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που δεν έχουν πληρωθεί. Για να γίνουν όμως οι εκλογές στον Σύλλογο τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει να γίνει έκθεση από την εξελεγκτική επιτροπή για αυτό ως πρόεδρος έχει προσφύγει στο ΕΦΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την οφειλή. Η οφειλή αυτή προέκυψε από κακό χειρισμό. Τον τρίτο ή τέταρτο του 2020 ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να μην πληρώσουν τον ΕΦΚΑ για κάποιους μήνες λόγω κορωνοϊού. Από τότε, ίσως λόγω κακής κατανόησης των ανακοινώσεων, δεν έχουν πληρωθεί οι εισφορές. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει , είπε ο κ. Αγγελάκης.

Κλείνοντας εξέφρασε την άποψη ότι θα δοθεί παράταση στη λειτουργία του «Γηροκομείου» τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το κτίριο στη θέση Λειβάδια και τη σύσταση φορέα υπό τον οποίο θα λειτουργεί. Εάν εκτελεστεί η απόφαση και δεν δοθεί παράταση, λυπάμαι , λυπάμαι για αυτά που θα συμβούν. Γιατί πίσω από τον κάθε τρόφιμο κρύβεται μια λυπηρή ιστορία και σε κάθε περίπτωση με σεβασμό θα πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την τρίτη ηλικία, σημείωσε μεταξύ άλλων.