«Έρχεται χτύπημα στο Ισραήλ σε 24 με 48 ώρες» προειδοποιούν οι ΗΠΑ

11:29 π.μ. - Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024
11:08 π.μ. - Δευ, 05/29/2024
Image: «Έρχεται χτύπημα στο Ισραήλ σε 24 με 48 ώρες» προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν αναμένουν οι ΗΠΑ

Όπως μεταδίδει το Times Of Israel, η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μία επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες. Αυτό φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στους ομολόγους του από τις χώρες της G7. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπλίνκεν μίλησε με τους ομολόγους του εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Ο Μπλίνκεν είπε στους ομολόγους του ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος είναι να πιεστεί η Τεχεράνη να περιορίσει το εύρος της επίθεσής της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει τις εξελίξεις.

Παράλληλα, δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «The Jerusalem Post» που επικαλείται το Bloomberg αναφέρει ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «αναμένεται άμεσα» και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα.

Το βράδυ της Κυριακής, εν τω μεταξύ, ήχησαν σειρήνες στα βόρεια έπειτα από ειδοποιήσεις για διείσδυση drone, σύμφωνα με τους The Times of Israel, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως το συμβάν θεωρείται λήξαν. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι «πλήγμα του ισραηλινού εχθρού» σκότωσε δυο ανθρώπους στη Χούλα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν. Αφού συνεδρίασαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι «τη σημασία που έχει όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα» για να υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.Ο Όστιν, κατά το δελτίο Τύπου, τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επέτρεπε να απελευθερωθούν όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων φυλακισμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή. Αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως ανέστειλαν τις συνδέσεις με τη Βηρυτό, ανάμεσά τους η γερμανική Lufthansa, ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου, η Air France και η Transavia ως και αύριο Τρίτη, η Kuwait Airways από σήμερα. Η Qatar Airways ανέστειλε τις βραδινές πτήσεις της προς τη Βηρυτό ως και σήμερα. Η Lufthansa ανέστειλε επίσης τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ ως τουλάχιστον την 8η Αυγούστου.

thepressproject.gr