«Βροχή» και στην Κρήτη τα... 150άρια για τις μάσκες

9:48 π.μ. - Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
09:08 π.μ. - Τετ, 05/48/2020
Image: «Βροχή» και στην Κρήτη τα... 150άρια για τις μάσκες

23 παραβάσεις σε ελέγχους στην Κρήτη, σε μία ημέρα

“Βροχή έπεσαν” για μια ακόμα ημέρα τα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία για τη μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έπειτα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προχθές Δευτέρα 3 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 346 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), μεταξύ αυτών 23 στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, από τις 346 παραβάσεις, οι 91 σημειώθηκαν στην Αττική, οι 45 στην Κεντρική Μακεδονία, οι 38 στη Θεσσαλονίκη, οι 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι 27 στη Θεσσαλία, οι 23 στην Κρήτη, οι 22 στην Ήπειρο, οι 18 στη Στερεά Ελλάδα, οι 16 στη Δυτική Ελλάδα και οι 11 στο Νότιο Αιγαίο.

Επίσης σε Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά σημειώθηκαν από εννέα παραβάσεις, επτά στο Βόρειο Αιγαίο και δύο στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 961 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Επίσης, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), καθώς και έξι για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

neakriti.gr