«Βαφτίσια» σε αγροτικά προϊόντα καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών

10:43 π.μ. - Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Τετ, 26/43/2022
Image: «Βαφτίσια» σε αγροτικά προϊόντα καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών

O Γ. Λεχουρίτης πρόεδρος του ΙΝΚΑ στον Ηχώ 99,8

Για «βαφτίσια» προϊόντων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών κ. Γιώργος Λεχουρίτης τονίζοντας ότι το φαινόμενο τελευταία είναι αυξημένο και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο εάν δεν διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 υπάρχουν προϊόντα πχ τομάτες, μήλα, που φέρουν αυτοκόλλητα ταμπελάκια με την επωνυμία του παραγωγού ή της εταιρείας. Κάποιοι επιτήδειοι, κατασκευάζουν μαϊμού αυτοκόλλητα και τα τοποθετούν σε προϊόντα αγνώστου προέλευσης και ποιότητας και τα οποία μπορεί να παράγονται στο εσωτερικό ή να είναι εισαγωγής. Κλέβουν δηλαδή την επωνυμία ενός προϊόντος τα πουλάνε ως αυθεντικά. Αυτό όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι απάτη. Εξαπατάται και ο καταναλωτής που θεωρεί ότι αγοράζει ένα επώνυμο προϊόν, ελεγμένο, ποιοτικό, εξηγεί, τονίζοντας ότι εάν δεν υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι το φαινόμενο θα ενταθεί περισσότερο.

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Λεχουρίτης ο οποίος έκανε αναφορά και στο «καλάθι του νοικοκυριού» σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι είναι ένα επικοινωνιακό «παιχνίδι», ανεφάρμοστο που δεν θα εξυπηρετήσει τελικά τον κόσμο.