«Απελευθερώνεται» το 2023 από τα δάνειά του ο Δήμος Ιεράπετρας

12:26 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Τετ, 21/26/2022
Image: «Απελευθερώνεται» το 2023 από τα δάνειά του ο Δήμος Ιεράπετρας

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασπραδάκης με αφορμή τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο

Σε έργα που είναι σε εξέλιξη αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου τέθηκε προς συζήτηση η έγκριση του τεχνικού προγράμματος για το 2023

Ειδικότερα έκανε αναφορά στο έργο για τη βελτίωση πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους του ανατολικού παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 350.000€. Πρόκειται για τις οδούς Μελετίου Μεταξάκη, Εμμανουήλ Λαμπράκη, Παπαμαστοράκη, Γιαμαλάκη και Λευκαδίτη, που οδηγούν στο ανοικτό παραλιακό γυμναστήριο Ιεράπετρας, στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα, αλλά και στο πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ». Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις αναβάθμισης των πεζοδρομίων και του δημοτικού φωτισμού, θα γίνουν νέες φυτεύσεις πρασίνου και θα ενισχυθεί η πρόσβαση στην παραλιακή διαδρομή ενώ όλες οι παρεμβάσεις θα υπηρετούν και την απρόσκοπτη προσπέλαση των ΑΜΕΑ. Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί και αν ξεκινήσει τις εργασίες στις αρχές του νέου έτους.

Αναφορικά με τις εργασίες στην πλατεία είπε ότι συνεχίζεται η ανάπλαση στο πλαίσιο του αναπλάσεις του OPEN MALL. Παρά τις δεσμεύσεις ότι θα ήταν έτοιμο το έργο μέσα στις γιορτές αυτό τελικά δεν κατέστη εφικτό. Για αυτό αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εργασίες στην πλατεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν το καταναλωτικό κοινό αλλά και τα καταστήματα. Έτσι κάποια τμήματα του πλακόστρωτου θα γίνουν αργότερα όπως και οι όποιες παρεμβάσεις για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, την αναβάθμιση πρασίνου και ότι άλλο προβλέπεται. Το συνεργείο θα συνεχίσει εργασίες ωστόσο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως για να ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις στις οδούς Αναγνωστάκη και Κύπρου. Απομένει και η ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Λασθένους και την πλατεία Πλαστήρα.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την έγκριση του τεχνικού προγράμματος 2023 είπε ότι περιλαμβάνονται νέα, αλλά και συνεχιζόμενα έργα. είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και είναι κοντά στις ανάγκες των κατοίκων για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 24. 400.000 ευρώ και εάν προστεθούν τα έργα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ ανέρχεται στο ποσό των 27.200.000 ευρώ, περίπου. Το ποσό της ΣΑΤΑ ανέρχεται στα 400.000 ευρώ εκ των οποίων τα 120.000 ευρώ εξυπηρετούν τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό κατά τη συζήτηση του ισολογισμού είναι η τελευταία χρονιά για την αποπληρωμή των δανείων προηγούμενων ετών. Από το 2023 δηλαδή ο Δήμος Ιεράπετρας αποπληρώνει τα δάνειά του.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Ασπραδάκη