Ζωντανά η συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Πολιτών για την ευρωπαϊκή διάκριση

9:37 π.μ. - Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Δευ, 13/37/2021
Image: Ζωντανά η συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Πολιτών για την ευρωπαϊκή διάκριση

Δείτε εδώ

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας την Δευτέρα 13/9/21 ώρα 10:30 πμ και να θέσετε τα ερωτήματα σας. us02web.zoom.us/j/7207388736?pwd=VmovbUptNytVamlRUWRvOHc5TzgyZz09

Θα υπάρξει παράλληλη μετάδοση από την σελίδα της επιτροπής στο fb με την δυνατότητα ερωτημάτων μέσα από τα σχόλια.

Ο σύνδεσμος: https://www.facebook.com/groups/706490540106871

Στην συνέντευξη θα γίνει παρουσίαση της Επιτροπής Πολιτών και του ιστορικού της υπόθεσης, θα αναλυθεί η αξία της βράβευσης, των προοπτικών που διανοίγονται καθώς και της διασύνδεσης με ανάλογους αγώνες συλλογικοτήτων και φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για τυχόν προβλήματα σύνδεσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Θεόφιλο Μουστάκα Βρεττό στο τηλ 6943403301

hxonews

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2021 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ <ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ>

Το φθινόπωρο του 2018 με την αναγγελία αδειοδότησης εγκατάστασης αιολικού πάρκου μέσα στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού της Ιεράπετρας, ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες δημιουργήσαμε την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας με στόχο να προστατέψουμε την κληρονομιά του τόπου μας. Την κληρονομιά μας την βιώνουμε ως αδιάσπαστη ενότητα που περιλαμβάνει μνημεία, υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, το φυσικό περιβάλλον με την χλωρίδα και την πανίδα καθώς και τα δημιουργήματα της αλληλεπίδρασης των προγόνων μας με το τοπίο.

Πραγματοποίησαμε δράσεις ενημέρωσης στα χωριά, κινητοποιήσεις, προκαλέσαμε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, προσφύγαμε στην δικαστική εξουσία, μπήκαμε μπροστά για να αποτρέψουμε την παράνομη εγκατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο.

Αυτες οι προσπάθειες τριών χρόνων δικαιώθηκαν απρόσμενα με την αναγγελία απονομής στην συλλογικότητα μας του Βραβείου Αρχαιολογικής Κληρονομιάς (Archaeological heritage) για το 2021 απο την Ευρωπαική Ενωση Αρχαιολόγων (ΕΑΑ). Μια σημαντική, και με διεθνή εμβέλεια, αναγνώριση που δεν μπορεί παρά να δώσει δύναμη σε μάς αλλά και σε όλες τις συλλογικότητες της χώρας που στέκονται απέναντι σε άνομα οικονομικά συμφέροντα και που, στο όνομα του κέρδους, περνούν σαν οδοστρωτήρες και αλλοώνουν δια παντός το περιβάλλον και την κληρονομιά του τόπου μας.

Την ώρα που η Ελληνική Πολιτεία στέλνει τα ΜΑΤ, οι Αρχαιολόγοι της Ευρώπης μας βραβεύουν!