Ζουράρις: Θα δω τι θα ψηφίσω όταν έρθει η συμφωνία, με όλα διαφωνώ

10:11 π.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
10:03 π.μ. - Παρ, 31/11/2017
Image: Ζουράρις: Θα δω τι θα ψηφίσω όταν έρθει η συμφωνία, με όλα διαφωνώ

Τη διαφωνία του με όλα τα μέτρα εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη

«Θα δω τι θα ψηφίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, ενώ στο ερώτημα μπορείτε να μου πείτε ένα μέτρο το οποίο δεν θα το ψηφίσετε απάντησε: «Με όλα διαφωνώ, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους και επομένως είναι απότοκο, αυτά τα οποία θα ψηφίσουμε, της ήττας της Ελλάδας λόγω της χρεοκοπίας της χώρας». 
 

Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης που είχαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τον κ. Τσακαλώτο και την κα. Αχτσιόγλου, πληροφορήθηκαν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup προγραμματίζει για τον Μάιο έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου με θέμα την έναρξη συζήτησης για την απομείωση του χρέους.
 
«Μας είπαν ότι ο Ντάισελμπλουμ θα οργανώσει ένα έκτακτο Eurogroup πριν από την υπογραφή, διότι στο έκτακτο αυτό που θα είναι, λέει, στις αρχές Μαΐου, Μάιο μας είπε, για Μάη φαίνεται, μέσα στο έκτακτο αυτό θα συζητηθεί η έναρξη του θέματος για την απομείωση του χρέους», είπε ο κ. Ζουράρις. 
 

Ο Υφυπουργός Παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί της θέσης του, χωρίς ωστόσο να το θεωρεί και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον, αφού όπως είπε, «είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά. Όταν κρίνω ότι δεν πρέπει να την στηρίζω, θα φύγω». Όπως σχολίασε ωστόσο ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είναι αριστερή, «οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».
 

«Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάρω τα πάντα πίσω, για το καλό της χώρας», απάντησε ερωτηθείς αν οι κυβερνώντες παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις του. Ανέφερε ότι τα «μπαλώματα» που κάνει η κυβέρνηση, όπως το έκτακτο επίδομα, είναι μέρος του παράλληλου προγράμματός της. Τόνισε ωστόσο ότι μερικά από αυτά τα μέτρα είναι οριζόντια, ενώ θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενα. 
 
Σχετικά με το θέμα της διαγωγής, τέλος, ανέφερε ότι είτε την κρατήσουν είτε την καταργήσουν, είναι το ένα και το αυτό.
 
 
Πηγή: real.gr