Ζήτησε συγγνώμη ο Ιβάν Σαββίδης

2:26 μ.μ. - Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
02:03 μ.μ. - Τρί, 13/26/2018
Image: Ζήτησε συγγνώμη ο Ιβάν Σαββίδης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έσπασε τη σιωπή του μετά τα γεγονότα της Κυριακής

Έσπασε τη σιωπή του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε πως είναι όμηρος ενός «άρρωστου» κατεστημένου δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης που παράλληλα ζητά συγνώμη από όλους τους Έλληνες για την απαράδεκτη σκηνή της εισόδου του στο γήπεδο.
 
Αναλυτικά:
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, μετά τα τελευταία συμβάντα στο γήπεδο της Τούμπας:
 
«Αξιότιμοι κύριοι, Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ’ αυτόν τον τρόπο.
 
Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.
 
Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη».
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης
 
Παρήλθε το αυτόφωρο
 
Το μεσημέρι της Τρίτη παρήλθε το χρονικό του αυτόφωρου με τον Ιβάν Σαββίδη και τους άνδρες της ασφάλειάς του να καταζητούνταν από την Αστυνομία. Εν ενεργεία αστυνομικός ανάμεσα στους άνδρες ασφάλειας του Ιβάν Σαββίδη.
 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο εν λόγω αστυνομικός κρίνεται ως συνένοχος από τη στιγμή που δεν ενημέρωσε τους ανωτέρους του για να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
 
Ήδη έχει κληθεί από την υπηρεσία του, αλλά δεν έχει εμφανιστεί και αναμένεται να περάσει από ένορκη διοικητική εξέταση.
 
Την ίδια ώρα εγείρονται ερωτήματα και για την παρουσία Σαββίδη στην τελετή εγκατάστασης εγκατάστασης του προέδρου της Δημοκρατίας Νικου Αναστασιάδη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.
 
Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο του ΡΙΚ ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι το πρωτόκολλο της βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ήμερα. Έμειναν εκτός τελετής αρκετά πρόσωπα και είναι άξιο απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και μάλιστα να βρεθεί δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.
 
Το πρωτόκολλο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ συγκεκριμένο πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, και δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο σημαντική τελετή, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η βουλή των αντιπροσώπων καλείτα να διευκρινίσει ποιος ήταν που τηλεφώνησε για εξασφαλίσει μια θέση στον Ιβάν Σαββίδη στη τελετή εγκατάστασης του προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Αρση της διακοπής του πρωταθλήματος ζήτησε ο πρόεδρος της Super League
 
«Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα και θέτει σε διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος. Παράλληλα, ζήτησε την άρση της διακοπής του πρωταθλήματος η οποία σημείωσε «μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτό».
 
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Στράτου
 
«Αναγνωρίζω την προσπάθεια και την αγωνία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και για τη διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας στη χώρα. Υπό αυτά τα δεδομένα είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω τα ακόλουθα λογικά συμπεράσματα.
 
Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα. Η διακοπή ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται. Η διακοπή θέτει σε διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέραν της διακινδύνευσης των οικονομικών και όχι μόνο συνεπειών που μπορεί να έχει επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες που αποτελούν τον συνεταιρισμό μας. Υφίσταται νόμος υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα για να καταλογίσουν αυτές τις ευθύνες όπου ανήκουν κι αυτή είναι η δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και την αναβάθμιση των λειτουργιών των οργάνων του ποδοσφαίρου πάντα εναρμονισμένο με τους διεθνείς οργανισμούς και νομοθεσία θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και θα επαναφέρουμε στον υπουργό.
 
Η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, αντιθέτως δημιουργεί τεράστια διακινδύνευση και ενδεχόμενο οπισθοδρόμησης από τον ευφκταίο σκοπό, ενώ μπορεί να αποτελέσει ένα απρόσμενο άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτήν. Ζητήσαμε την ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των πρωταθλημάτων, την άρση δηλαδή της διακοπής. Θα είμαστε παρόντες σε ό,τι μας ζητηθεί στο μέτρο που μας αναλογεί».
 
 
kathimerini.com