Ζητούν ακατάσχετο και αφορολόγητο ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα

1:23 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Τετ, 30/23/2020
Image: Ζητούν ακατάσχετο και αφορολόγητο ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα

Λόγω covid -19

"Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid-19 σε αγροτικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την δέσμευση σας για την χρονική στιγμή καταβολής. Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ΔΕΝ μας επιτρέπουν να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για αυτό.

Ο λόγος γίνεται, για τις εξαγγελίες σας σχετικά με το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης, που δεν έτυχαν καθολικής εφαρμογής. Έως και σήμερα ( πέντε μέρες μετά την καταβολή) ουδεμία Δημόσια Υπηρεσία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν επίσημη ενημέρωση για αυτό το άρθρο πού έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ από τις 23/12/2020.

Για το λόγο αυτό, αναγκαζόμαστε να αποστείλουμε εμείς την σχετική ενημέρωση, χωρίς να επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να παρακάμψουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, η ασφυκτική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο για αναστολή αυτής της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά. Από τα παραπάνω, σας καλούμε με προσωπική σας παρέμβαση να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί στους οποίους έχουν ήδη κατασχεθεί χρήματα προς Εφορία, Πιστωτικά Ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία"