Ζητάμε πειστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του σχολείου στους Καλογέρους

10:47 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
10:07 π.μ. - Δευ, 13/47/2020
Image: Ζητάμε πειστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του σχολείου στους Καλογέρους

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Α. Πανταζής στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε ρεπορτάζ της «ΕΦ. ΣΥΝ» σχετικά με το «χωριό Γηροκομείο» στους Καλογέρους Ιεράπετρας, ένα θέμα που απασχόλησε στη συνέχεια τα τοπικά και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η παραχώρηση του παλιού δημοτικού σχολείου ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κάποια στιγμή από επιχειρηματία - που διατηρεί στο όνομα της συζύγου του μονάδα παροχής υπηρεσιών φροντίδας- προκειμένου να φιλοξενηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα κάποιοι άνθρωποι.

Ο χώρος του σχολείου , είπε ο κ. Πανταζής, μετατράπηκε σε κλινική βραχείας νοσηλείας χωρίς την παρουσία κάποιου γιατρού. Είναι συγκεκριμένοι οι φορείς που μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτό που ζητάμε είναι απαντήσεις και να ξεκαθαρίσει, ο Δήμαρχος, τι ακριβώς έχει γίνει. Να διατάξει μια ΕΔΕ. Ο επιχειρηματίας μπορεί να κινηθεί όπως αυτός επιθυμεί. Αλλά το πως πράττει μια δημοτική αρχή, αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν έχει υπάρχει από τον δήμο πρωτόκολλο παραχώρησης του κτιρίου. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να γίνονται ιατρικές πράξεις σε δημόσιους χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Υπάρχει και το Νοσοκομείο, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Πανταζής είπε ότι, θέλουμε να αφήσουμε εκτός τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας από εκεί και πέρα όμως θέλουμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή που να μας πείσουν ότι λειτούργησαν με τη σύννομη διαδικασία. Εάν ερχόταν αίτημα για σύννομη χρήση του χώρου , ενδεχομένως και αφού εξετάζαμε όλες τις παραμέτρους, θα ψηφίζαμε υπέρ, ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ανατολής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: