Ζάκρος Λασιθίου| Βρήκαν το ιστιοφόρο που «ξεφόρτωσε» τους μετανάστες

8:53 π.μ. - Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018
08:04 π.μ. - Παρ, 06/53/2018
Image: Ζάκρος Λασιθίου| Βρήκαν το ιστιοφόρο που «ξεφόρτωσε» τους μετανάστες

Σε ασφαλές μέρος οι 57 μετανάστες

«Χτένισαν» όλη την περιοχή νότια της Κρήτης οι λιμενικές αρχές και τελικά εντόπισαν χθες το βράδυ το ιστιοφόρο που «ξεφόρτωσε» τους 57 μετανάστες σε ακτή της Ζάκρου Λασιθίου και στη συνέχεια έγινε… καπνός!
 
Οι αρχές μετά από προσεκτική έρευνα κατάφεραν και βρήκαν το ιστιοφόρο και το πλησίασαν ενώ στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Σητείας όπου και αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλήρωμα του ιστιοφόρου φαίνεται να αποτελείται από δύο άτομα, τα οποία και φέρονται να είναι οι διακινητές των μεταναστών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι 57 μετανάστες πέρασαν το βράδυ τους με ασφάλεια στην Σητεία ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσά τους βρίσκονται πολλές γυναίκες και αρκετά παιδιά.
 
Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους και την τακτοποίηση των χαρτιών τους προκειμένου να μπορούν να φύγουν από την Κρήτη.
 
Το χρονικό
 
Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν ανοιχτά της Ζάκρου να κινείται ύποπτα ένα ιστιοφόρο και να προσεγγίζει την ακτή.
 
Λίγη ώρα αργότερα είδαν τους μετανάστες – κάποιοι είχαν και βρεγμένα ρούχα – να περιφέρονται στην περιοχή χωρίς να ξέρουν πού πηγαίνουν.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμενικό σώμα και περιπολικό σκάφος άρχισε να «χτενίζει» την θαλάσσια περιοχή με σκοπό να εντοπιστεί το ιστιοφόρο.
 
Παράλληλα, άνδρες του λιμενικού με την βοήθεια της αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντών αλλά και της δημοτικής αρχής της Σητείας εντόπισαν όλους τους μετανάστες και τους οδήγησαν με ασφάλεια στην Σητεία.
 
 
protothema.gr