Υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής εκπαιδευτικών της Ιεράπετρας στη σημερινή απεργία

11:19 π.μ. - Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021
11:10 π.μ. - Δευ, 11/19/2021
Image: Υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής εκπαιδευτικών της Ιεράπετρας στη σημερινή απεργία

Θ. Μανουσάκης πρόεδρος ΕΛΜΕ Λασιθίου - Γ. Πασπαράκης πρόεδρος συλλόγου «Μαρία Λιουδάκη» μιλούν στον Ηχώ 99,8

Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στον χώρο της εκπαίδευσης με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε επίπεδο δήμου Ιεράπετρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης « Μαρία Λιουδάκη» κ. Γιάννη Πασπαράκη ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση και το κάλεσμα του Συλλόγου

«Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διωγμό με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό & αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή στην απεργία-αποχή η οποία έχει ξεπεράσει το 90% παρά την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η Υπουργός Παιδείας έπειτα από μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι του το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης και των νόμων Κεραμέως και Χατζηδάκη, που έρχονται να ισοπεδώσουν το Δημόσιο Σχολείο, δέχτηκαν βίαια καταστολή στην περιοχή της Αθήνας, γεγονός που μαρτυρά τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το Υπουργείο και την «εκτίμηση» που τρέφει η Υπουργός προς τους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Καλούμε τους γονείς, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με την μαχόμενη εκπαίδευση στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί όλα τα μέλη του στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Δι.Π.Ε. Λασιθίου τη Δευτέρα 11/10/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ΙΧ αυτοκίνητα και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ».

Για το ίδιο θέμα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου κ. Θοδωρής Μανουσάκης λέγοντας ότι η συμμετοχή φτάνει γύρω στο 90% σε επίπεδο νομού.

Ακούστε μετά 29':

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ συνεδρίασε την 8-10-2021 στο ΕΠΑΛ Σητείας και έλαβε την παρακάτω απόφαση για την απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ:

Η ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ χαιρετίζει τους/τις συναδέλφους που ενάντια στην τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας.

Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία.

Έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους/τις εκπαιδευτικούς.

Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι αποφάσισε να σύρει και πάλι την ΟΛΜΕ στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία. Ξεχνά το ΥΠΑΙΘ ότι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί/ες που κρατούν εδώ και χρόνια το Δημόσιο Σχολείο όρθιο απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο την περίοδο της πανδημίας, ενώ το ίδιο δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο κλάδος μας δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Συνεχίζει μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Όλοι και όλες απεργούμε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

Απαιτούμε:

- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

- Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

- Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

- Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

- Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά».