Υπόθεση Πάτρας: Και ο Μάνος Δασκαλάκης στην ανακρίτρια

12:57 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τετ, 06/57/2022
Image: Υπόθεση Πάτρας: Και ο Μάνος Δασκαλάκης στην ανακρίτρια

Πληροφορίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει ήδη αίτημα αποφυλάκισης

Στην ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης η οποία κατηγορείται για τη ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας, για παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά της 33χρονης.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για το θάνατο της Τζωρτζίνας όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη και περιμένει απαντήσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δημόσια ο Μάνος Δασκαλάκης, επιθυμεί να μάθει την πλήρη αλήθεια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο κοριτσιών του. Ο 30χρονος πατέρας, αμέσως μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της συζύγου του, σε δηλώσεις του αποκάλεσε «κατηγορουμένη» τη Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλύπτοντας την πλήρη διαφοροποίησή του από τη μέχρι εκείνη την στιγμή ενιαία αντίδραση με κοινό μέτωπο έναντι δημοσιευμάτων των δύο γονιών.

Μετά τη δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) στη δικαστική λειτουργό, ο Μάνος Δασκαλάκης και επίσημα θα είναι αντίδικος της μητέρας των τριών παιδιών τους, που χάθηκαν μέσα σε διάστημα τριών ετών, αξιώνοντας αποκατάσταση για την ψυχική οδύνη του από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Χθες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την Πισπιρίγκου ζήτησε από την εισαγγελία την άρση απορρήτου επικοινωνιών της 33χρονης.

Στόχος της ανάκρισης είναι να ερευνηθούν τα κινητά, ο υπολογιστής και η δραστηριότητα της κατηγορουμένης στα κοινωνικά δίκτυα σε αναζήτηση στοιχείων για θέματα όπως από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στην Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα έχουν κατασχέσει ,μεταξύ άλλων, οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ελεγχθούν άμεσα από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας ώστε να γίνει ανάκτηση δεδομένων και να εντοπιστούν μηνύματα και επικοινωνίες της κατηγορούμενης.

Παράλληλα, η ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση γιατρούς, τόσο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όσο και από το Ωνάσειο και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα τις τελευταίες ημέρες πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022. Κατάθεση επίσης θα κληθούν να δώσουν στην δικαστική λειτουργό και πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ελέχθη στην ανακρίτρια, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους κατηγορούμενης, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο που -όπως περιγράφεται στην «Π»- στο τέλος ήσαν σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε σε δηλώσεις την Τρίτη ότι δεν περίμενε να βρεθεί στη φυλακή.

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή» είπε η 33χρονη κατηγορούμενη, μιλώντας στο Star.

Η 33χρονη βρίσκεται από χτες στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού, κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Το κελί της θα είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση, και θα προαυλίζεται μόνη της.

left.gr