Υπόθεση Λιγνάδη: Η συγκάλυψη και οι πολιτικές ευθύνες

12:27 μ.μ. - Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Τρί, 23/27/2021
Image: Υπόθεση Λιγνάδη: Η συγκάλυψη και οι πολιτικές ευθύνες

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αρχαιολόγων & εργαζόμενη στο ΥΠ. Πολιτισμού, στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια 30ετής δράση χωρίς ισχυρές πλάτες και κάλυψη, από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, της πολιτικής, της επιχειρηματικής και πανεπιστημιακής ελίτ.

Η συγκάλυψη αυτή, επί 30 χρόνια στη δημόσια σφαίρα της χώρας, κάνει το ζήτημα πρόβλημα όλων μας, το μετατρέπει από σκέτο ποινικό σε κοινωνικό ζήτημα, που μας αφορά όλους και όλες.

Τις τελευταίες μέρες, όλη η Ελλάδα γνωρίζει αυτό που εδώ και χρόνια ψιθυριζόταν στο Αρσάκειο και στο Κολλέγιο, εδώ και χρόνια γνώριζαν πολλοί ηθοποιοί και άλλοι εργαζόμενοι στο θέατρο. Αυτό που πολλοί και πολλές από μας μάθαμε εδώ και ένα μήνα: ότι ο γνωστός ως "παιδεραστής" στους κύκλους του θεάτρου έκανε ανενόχλητος για χρόνια καριέρα, συνεχίζοντας ακάθεκτος και ατιμώρητος τη δράση του!

Η σύλληψη Λιγνάδη με τις χειροπέδες και από μόνο του αποτελεί μια «δικαίωση» για τα θύματα.

Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, σήμερα απαιτείται να βρούμε τους μηχανισμούς. Εκείνους τους μηχανισμούς που κάνουν ένα σχολείο "των αρίστων" να αφήνει να συμβαίνει αυτό (σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να αφήνουμε να συμβαίνει, αλλά η υποκρισία στο Αρσάκειο και στο Κολλέγιο σπάει κόκκαλα), τους μηχανισμούς που το Εθνικό Θέατρο (και όσες άλλες θεατρικές σκηνές) άφηναν να συμβαίνει αυτό. Να ξεριζωθούν οι μηχανισμοί συγκάλυψης για να μην έχουμε άλλα θύματα.