Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο 41χρονος Βορειοελλαδίτης

9:29 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
09:06 π.μ. - Πέμ, 25/29/2020
Image: Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο 41χρονος Βορειοελλαδίτης

Ας σημειωθεί ότι ο 41χρονος είχε υποβάλει ξανά αίτημα αποφυλάκισης πριν από λίγους μήνες

Να αποφυλακιστεί υπό όρους ζητά ένας από τους 12 άνδρες που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τη συμμετοχή τους στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για τον 41χρονο Βορειοελλαδίτη στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών και ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.

Ας σημειωθεί ότι ο 41χρονος είχε υποβάλει ξανά αίτημα αποφυλάκισης πριν από λίγους μήνες.

Τότε, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του υπό όρους.

Το ίδιο είχε συμβεί τότε και με την αίτηση του 45χρονου ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών, ο οποίος επίσης είχε ζητήσει να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 41χρονου θα εξεταστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ίδια ημέρα.

Ο 41χρονος, που κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017, λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο 41χρονος συνελήφθη στο Ρέθυμνο, καθώς οι Αρχές βρήκαν αποτυπώματά του σε ευρήματα στον τελευταίο χώρο κράτησης του απαχθέντος.

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο 41χρονος είχε κριθεί ένοχος για αρπαγή, για άμεση συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή φυσιγγίων (πλημμέλημα), ενώ απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες πράξεις.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και δύο μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή.

Σημειώνεται ότι ο Βορειοελλαδίτης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή, παρά έμενε στον χώρο που του παραχώρησε ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών (με τον οποίο γνωρίζονταν από παλιά και είναι φίλοι), στο Ρέθυμνο. Όπως είχε πει στο δικαστήριο, το 2017, δεν έβρισκε σπίτι να μείνει, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον 45χρονο, ο οποίος του παραχώρησε τον χώρο για κάποιο διάστημα.

«Δεν είμαι σεσημασμένος εγκληματίας», είχε πει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι όλο το διάστημα που έμενε στον εν λόγω χώρο δεν πρόσεχε τι θα πιάνει και τι όχι, καθώς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έμπλεκε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι και ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας είχε αναφέρει στη δίκη ότι ο 41χρονος «δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή».

neakriti.gr