Υπογράφηκε και ξεκινάει ο βιολογικός του Μακρύ Γιαλού

10:35 π.μ. - Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Δευ, 22/35/2022
Image: Υπογράφηκε και ξεκινάει ο βιολογικός του Μακρύ Γιαλού

Το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας

Υπογράφηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του αναδόχου εργολάβου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη η σύμβαση του υποέργου «Δίκτυο Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων ΕΕΛ Μακρύ Γιαλού» του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης Δήμου Σητείας Π.Ε. Λασιθίου.»

Πρόκειται για το ξεκίνημα ενός σπουδαίου έργου υποδομής, που το συνολικό του ύψος ανέρχεται στα 12.096.349,80€. Το πρώτο αυτό υποέργο (6.737.000€) αφορά τα δίκτυα συλλογής και τα αντλιοστάσια.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι’ αυτή την πολύ σπουδαία έκβαση για τον Δήμο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα για τη Δ.Ε Μακρύ Γιαλού.

Μετά από προσπάθειές 15 ετών, παλεύοντας με τη γραφειοκρατία (ενστάσεις, αλλαγές νόμων, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων κ.α.) καταφέρνουμε να ξεκινάει ένα από τα βασικότερα αναπτυξιακά έργα για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούμε στον Δήμο Ιεράπετρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ένα έργο πνοής που επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και ενισχύει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΔΕ Μακρύ Γιαλού και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων για πάρα πολλά χρόνια.

Μέσα από σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, επιμονή και συνεχείς διεκδικήσεις κατορθώσαμε ως Δημοτική Αρχή να βλέπουμε σήμερα να ξεκινάει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στην προσπάθειά μας, τους συνεργάτες μου, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και όλους όσοι ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου μας.»