Υποδιοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας : Η χθεσινή φωτιά στον καταυλισμό θα μπορούσε να εξελιχθεί επικίνδυνα

12:31 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Τετ, 10/31/2022
Image: Υποδιοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας : Η χθεσινή  φωτιά στον καταυλισμό θα μπορούσε να εξελιχθεί επικίνδυνα

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Προσοχή οι καιρικές και κλιματικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο έξω από την πόλη, σε καταυλισμό Ρομά, κοντά στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Αρχαύλη, Επιπυραγό, στο σημείο έσπευσαν αρχικά  με τρία  οχήματα και στην πορεία προστέθηκε ένα ακόμη. Με την άμεση επέμβαση απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς. Η φωτιά έκαψε μια καλύβα. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες αυτή την εποχή και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επέκτασης.

Εχθές δεν φυσούσε ιδιαίτερα παρόλα αυτά παρουσιάστηκε το φαινόμενο της κηλίδωσης και πιο συγκεκριμένα πετάχτηκε κάποια  ελαφρά καύσιμη ύλη και μετέδωσε την πυρκαγιά 30 μέτρα πιο μακριά. Η επέμβαση ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στον καταυλισμό υπάρχουν καλύβες, υπάρχουν πλαστικά, οικιακά είδη, τα δομικά υλικά είναι πλαστικά και ξύλα και όλα αυτά δημιούργησαν πυκνό, μαύρο καπνό και ο κόσμος ανησύχησε. Ο καταυλισμός είναι επιρρεπής σε τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν πολλά στερεά και άλλα υλικά ακόμα και εύφλεκτα για αυτό και είχαμε άμεση ανάφλεξη της καλύβας και πλήρη καταστροφή. Είναι ένα επικίνδυνο σημείο στην πόλη,  ανέφερε ο κ. Αρχαύλης, τονίζοντας ότι διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

hxonews

Με  αφορμή αυτό θέλησε να υπενθυμίσει ότι βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο που σημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση στην ύπαιθρο και κάλεσε  τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιρικές και κλιματικές  συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή  ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς. 

Ακούστε τη συνέντευξη