Υπό κατάληψη το 1ο και 2ο Λύκειο Ιεράπετρας μετά το θετικό κρούσμα σε μαθητή

7:50 π.μ. - Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
07:04 π.μ. - Παρ, 16/50/2021
Image: Υπό κατάληψη το 1ο και 2ο Λύκειο Ιεράπετρας μετά το θετικό κρούσμα σε μαθητή

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για λόγους υγειονομικής ασφάλειας

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές των δυο Γενικών Λυκείων της Ιεράπετρας μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου Λυκείου που έκανε self test και επιβεβαιώθηκε και με μοριακό. Βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ θα γίνει ιχνηλάτηση. Επιπλέον κλειστό θα πρέπει να παραμείνει για 14 ημέρες το τμήμα που φοιτά ο μαθητής. Αυτό ωστόσο φαίνεται δεν ικανοποιεί τους μαθητές του 1ου Λυκείου που ανησυχούν για τυχόν διασπορά και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Το σχολείο σήμερα απολυμαίνεται σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του 15μελούς, Άννα Μαρία. Προσθέτει ότι θέλουν να περιμένουν τα self test που θα γίνουν την Κυριακή και ανάλογα θα πάρουν αποφάσεις για το εάν θα συνεχίσουν την κατάληψη. Τα παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

hxonews
hxonews

Με το ίδιο σκεπτικό ενέργησαν και οι μαθητές του 2ου Λυκείου δεδομένου εξάλλου ότι τα σχολεία είναι πολύ κοντά, έχουν το ίδιο προαύλιο και τα παιδιά έχουν κοινές παρέες οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει και άλλο θετικό κρούσμα. Ο Γιάννης, πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Λυκείου ανέφερε ότι έλαβαν την απόφαση χθες αφού ενημερώθηκαν για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κάτι που τους ανησύχησε για το ενδεχόμενο διασποράς. Θεωρούν την απόφαση να κλείσει το ένα μόνο τμήμα ανεπαρκή και για λόγους ασφάλειας της υγείας τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

hxonews
hxonews

Και τα δυο παιδιά, μαθητές της Γ΄ Λυκείου μετέφεραν στη συνέχεια την αγωνία και το άγχος που έχουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις προσπαθώντας παράλληλα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από την πανδημία του κορωνοϊού, με πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη. Ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία αλλά εκείνο που προέχει είναι η υγεία. Τηρούν τα μέτρα και μέσω του self τεστ βρέθηκε το θετικό κρούσμα. Η κατάληψη λοιπόν έχει αυτό τον σκοπό της πρόληψης και γίνεται για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, εξήγησαν.

hxonews

-