Υπό κατάληψη 1ο Λύκειο, ΕΠΑΛ, 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού

7:32 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022
07:01 π.μ. - Δευ, 10/32/2022
Image: Υπό κατάληψη 1ο Λύκειο, ΕΠΑΛ, 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού

Ο Θ. Κατσαγκόλης προϊστάμενος β/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Προχωρώντας σε κατάληψη των σχολείων τους μαθητές της Ιεράπετρας εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας μετά και τα αυξημένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιεράπετρα και γενικότερα σε όλο τον νομό Λασιθίου ο οποίος στον επιδημιολογικό χάρτη βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο όπως και όλο το νησί. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου σε κατάληψη βρίσκονται το 1ο Λύκειο , το ΕΠΑΛ , το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μακρύ Γιαλού – Κουτσουρά. Ο κ. Κατσαγκόλης ανέφερε ότι η γενική εικόνα δείχνει ότι σχεδόν το 90% των γονέων είχαν προμηθευτεί τεστ. Επιπλέον ως Διεύθυνση διέθεσαν τεστ στα σχολεία. Τώρα ως προς τα μαθήματα αν και τις πρώτες ώρες ενδεχομένως να υπάρχει μια αναστάτωση, στην πορεία θα γίνει τηλεκπαίδευση. Ενδεχομένως και κάποιοι εκπαιδευτικοί να απουσιάζουν γιατί νοσούν. Τα στοιχεία αυτά θα προκύψουν στην διάρκεια της ημέρας. Οι μαθητές που είναι στην κατάληψη θα πάρουν απουσία και δεν θα συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Οι υπόλοιποι μαθητές θα κάνουν μάθημα μέσω του webex, εξήγησε.

Ακούστε εδώ τον κ. Κατσαγκόλη:

-

Θυμίζουμε ότι η επιστροφή στις τάξεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνοδεύεται από νέα πρωτόκολλα και αυξημένα test.

-Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

-Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

-Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

-Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

φωτογραφία αρχείου