Υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

6:54 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023
06:06 μ.μ. - Πέμ, 15/54/2023
Image: Υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

7 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις ανάγκες του δήμου

Παραδόθηκαν σήμερα τα πρώτα υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στα πλαίσια του έργου «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου-Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» που είχε υποβάλλει ο Δήμος το 2021.

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά επτά (7) ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και δέκα (10) σημείων φόρτισης αυτών. Συνολικά πρόκειται να παραδοθούν  στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου τα παρακάτω οχήματα:  ένα (1) ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα (1) ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό, δύο (2) ηλεκτρικά επιβατηγά οχήματα, ένα (1) ηλεκτρικό VAN κινητό συνεργείο, και δύο (2) οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως 8 ατόμων συνολικού  προϋπολογισμού 401.760,00 ευρώ.

Τα 2 πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που παρέλαβε ο Δήμος διαθέτουν συσσωρευτές 62KVA, αυτονομίας περίπου 450 χιλιομέτρων για κάθε φόρτιση, έχουν μεγάλη ιπποδύναμη 217 ίππων, αυτόματα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων, εντοπισμού κλπ, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η παραλαβή των υπολοίπων οχημάτων καθώς και των σημείων φόρτισης οχημάτων που θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε: «Συμμετέχουμε και διεκδικούμε χρηματοδοτούμενα  προγράμματα χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους κατοίκους μας και χωρίς να αυξήσουμε ποτέ τα δημοτικά τέλη. Έτσι έχουμε καταφέρει να  εγκριθούν πολλά προγράμματα όπως: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΟΧΕ, Πράσινο Ταμείο,  Ταμείο Ανάκαμψης, ΠΠΑ, ΕΛΕΝΑ κ.α. Τα υπερσύγχρονα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξοικονομούν χρήματα υπέρ του Δήμου και των δημοτών μας και θα αντικαταστήσουν τα  παλαιότερα οχήματα. Με την πράξη αυτή:

  1. Εξασφαλίζουμε πλέον του 60% εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ του Δήμου (κόστος καυσίμου) 
  2. Ενισχύουμε τον υφιστάμενο στόλο οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου
  3. Αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες
  4. Εξασφαλίζουμε μηδενική αύξηση δημοτικών τελών
  5. Εκμηδενίζουμε την επιβάρυνση που επιφέρει η κυκλοφορία των συμβατικών βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο φυσικό μας περιβάλλον
  6. Παρέχουμε ασφαλή, σύγχρονα και αξιοπρεπή μέσα μεταφοράς στο προσωπικό μας. 

Συγχαρητήρια στο λιγοστό προσωπικό και τους αιρετούς του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά, επάξια και με επιτυχία».