Υπερηφάνεια για την βράβευση της Μαριρένας Ανδρουλάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

4:31 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
04:09 μ.μ. - Παρ, 22/31/2023
Image: Υπερηφάνεια για την βράβευση της Μαριρένας Ανδρουλάκη  από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας απένειμε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη νοσηλεύτρια, μητέρα τριών παιδιών και με σημαντικό επιστημονικό έργο Μ. Ανδρουλάκη.

Μια σημαντική διάκριση, η οποία για όσους την γνωρίζουν δεν αποτελεί έκπληξη, έλαβε σήμερα η νοσηλεύτρια Μαριρένα Ανδρουλάκη, από τα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

hxonews

  Όπως έγινε γνωστό, στη εκδήλωση για τον εορτασμό της 47ης επετείου από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απένειμε στη κ. Ανδρουλάκη, τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας.

Αναλυτικά, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε τιμητικές διακρίσεις, σε συμπολίτες μας, που έχουν διακριθεί για την κοινωνική τους δράση και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

Πρόκειται για τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες είχαν απονεμηθεί με το από 18.1.2022 προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ειδικότερα, τιμήθηκαν:

- Με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, ο επιχειρηματίας Χρήστος Φωκάς,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος ο γιατρός-χειρουργός Γεώργιος Βρακάς,

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο ιδρυτής της Axion Hellas Βασίλειος Πατέρας,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο εθελοντής και εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος", Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος,

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο αστυνομικός Χρήστος Πετμεζάς,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η γιατρό, αιματολόγος, Ελένη Γαβριηλάκη,

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η νοσηλεύτρια Μαρία Ανδρουλάκη, και

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η εκπαιδευτικός, Μαρία Τσιαλέρα.

Κατά την προσφώνησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε την ιδιαίτερη χαρά της, για το γεγονός ότι υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, για να τιμήσει, συμπολίτες μας, που διακρίθηκαν, ο καθένας στον τομέα του, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου "από την ημέρα της εκδόσεως του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο οι διακρίσεις αυτές απονεμήθηκαν, έχει ήδη περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο έχουν μεσολαβήσει πολλά. Ελπίζω ότι σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε και άλλους άξιους ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, που στις δύσκολες αυτές εποχές συνεισφέρουν χαμηλόφωνα, με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση, στην υπόθεση του κοινού καλού".

Ειδικότερα, σημείωσε ότι "Σήμερα, από τον χώρο της επιστήμης εξαίρουμε δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες της ιατρικής" και πρόσθεσε ότι "Ο αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής του τμήματος μεταμοσχεύσεων νεφρού και παγκρέατος στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ Γεώργιος Βρακάς είναι μάχιμος χειρουργός, πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, πολυβραβευμένος για τις ρηξικέλευθες μελέτες του".

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι "η επίκουρη καθηγήτρια αιματολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ελένη Γαβριηλάκη είναι ταγμένη στην εργαστηριακή και κλινική έρευνα με έμφαση στη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τις νέες κυτταρικές θεραπείες και τις θρομβωτικές μικροαγγειοπάθειες".

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε, ότι "μαζί μ' αυτούς, τιμάμε τη νοσηλεύτρια Μαριρένα Ανδρουλάκη, εμπνεύστρια και εκπονήτρια, μαζί με τους συναδέλφους της, μιας έρευνας πάνω σε νέα πρωτόκολλα νοσηλευτικής φροντίδας νεφροπαθών ασθενών, με στόχο την επιμήκυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους".

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι "από τον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, τιμάμε τον επιχειρηματία και μεγάλο ευεργέτη του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα Χρήστο Φωκά, δεινό μελετητή της τοπικής ιστορίας και θεματοφύλακα του Ιόνιου Πολιτισμού", καθώς και "την Μαρία Τσιαλέρα, αφοσιωμένη δασκάλα που για τέσσερα χρόνια κράτησε το σχολείο ζωντανό στο μικρό νησάκι των Αρκιών, στην καρδιά του Αιγαίου".

Τέλος, εξήρε την ανθρωπιστική προσφορά και κοινωνική δράση, αρωγή και φροντίδα στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, που επιδεικνύουν, τρεις συμπολίτες μας, σε διαφορετικούς τομείς ο καθένας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι ο Βασίλης Πατέρας, οραματιστής και ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Axion Hellas, χρόνια τώρα στηρίζει με πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τους ακρίτες μας, στις πλέον απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας "Ο άλλος άνθρωπος", ο οποίος από το 2011 παρέχει γεύματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη και συντρέχει οικογένειες που στερούνται πόρων.

Και τέλος, στον αστυνομικό, ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Χρήστο Πετμεζά, που έσωσε συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στη μέση του δρόμου, παρέχοντάς του πρώτες βοήθειες ανάνηψης, κι έτσι προσέδωσε στην ιδιότητά του ετοιμότητα και αλτρουϊσμό.

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου τους ευχαρίστησε όλους για την πολυδιάστατη προσφορά τους και υπογράμμισε ότι η δράση τους προσδίδει στην κοινωνική συνύπαρξη ουσιαστικό περιεχόμενο και λειτουργεί ως παράδειγμα, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο, με την ίδια πίστη και επιμονή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ