Υλική βοήθεια στους 19 διασωθέντες από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης από την Ομάδα Γυναικών Σητείας

2:09 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Τετ, 16/09/2020
Image: Υλική βοήθεια στους 19 διασωθέντες από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης από την Ομάδα Γυναικών Σητείας

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ-Μέλος της ΟΓΕ, εκφράζουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διασωθέντες και συγκεντρώνουν άμεσα είδη πρώτης ανάγκη

Το πρόσφατο ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους 2 παιδιά, και δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, επιβεβαιώνει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Οι λαοί της περιοχής που εδώ και χρόνια υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, χάνουν και τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε «ασφαλέστερο» μέρος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο λαός μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη μας στους λαούς της περιοχής, στις γυναίκες και τα παιδιά. Για τους διαθωσέντες του ναυαγίου της 14η Σεπτεμβρίου που βρίσκονται στη Σητεία, να διεκδικήσει να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή, υγιεινό χώρο προσωρινής φιλοξενίας, να εξασφαλιστεί η εξέταση των αιτημάτων τους έγκαιρα και να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πηγαίνουν άμεσα στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Καταδικάζουμε τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πράξεις και συμπεριφορές που στόχο έχουν να ποτίσουν το λαό και τη νεολαία με το ρατσιστικό μίσος, αποκρύπτοντας τον πραγματικό ένοχο για τη βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Επιπλέον, η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ-Μέλος της ΟΓΕ, εκφράζουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους διασωθέντες και συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης (ακολουθούν προτάσεις) για να σταλούν στο χώρο προσωρινής διαμονή τους.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Σνακ (π.χ. μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, κριτσίνια, φρούτα κλπ)

Χυμοί ή άλλα ατομικά αφεψήματα

ΥΛΙΚΑ

Κλινοσκεπάσματα

Πετσέτες προσώπου

Είδη προσωπικής υγιεινής

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται σε συνεννόηση με την Ομάδα Γυναικών Σητείας στα τηλέφωνα 6995495487 και 6973796714.

φωτο αρχείου