Χωρίς τηλεκπαίδευση και αύριο - Κλειστά ΕΛΜΕΠΑ και Πανεπιστήμιο Κρήτης

2:15 μ.μ. - Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
02:01 μ.μ. - Τρί, 25/15/2022
Image: Χωρίς τηλεκπαίδευση και αύριο - Κλειστά ΕΛΜΕΠΑ και Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με αφορμή την παράταση της αργίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι και η Κρήτη.

• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κλειστό και αύριο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ

Σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται:

Η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παρατείνεται και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτείας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. Σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα ενημερωθούν εγκαίρως με νέα ανακοίνωση.

Αναστολή λειτουργίας ανακοίνωσε και η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου :

"Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και για αύριο, Τετάρτη 26/1/2022, λόγω παράτασης της γενικής αργίας στην Περιφέρεια Κρήτης εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. Σε διαφορετική περίπτωση και μόνο, τα μέλη της κοινότητας θα ενημερωθούν εγκαίρως με νέα ανακοίνωση".