Χωρίς νερό περιοχές της Ιεράπετρας λόγω ζημιάς σε γεώτρηση της Σαρακίνας

10:58 π.μ. - Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021
10:08 π.μ. - Παρ, 20/58/2021
Image: Χωρίς νερό περιοχές της Ιεράπετρας λόγω ζημιάς σε γεώτρηση της Σαρακίνας

Ο αντιδήμαρχος Κ. Αστροπεκάκης στον Ηχώ 99,8 για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά και το υπό εξέλιξη έργο ύδρευσης στην Καλαμαύκα

Η ζημιά που προκλήθηκε σε  γεώτρηση στην περιοχή της Σαρακίνας είχε ως αποτέλεσμα αρκετά σπίτια στην Ιεράπετρα να μείνουν χθες χωρίς νερό. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αστροπεκάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι λόγω της ζημιάς το νερό που «έμπαινε» στις δεξαμενές ήταν λιγότερο και όσα έμπαιναν από τις υπόλοιπες δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή την περίοδο που και η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη και λόγω ζέστης οι καταναλώσεις είναι περισσότερες. Εντονότερο ήταν το πρόβλημα στα σπίτια της Πάνω Μεράς ειδικά όπου δεν υπάρχει ντεπόζιτο. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί και σταδιακά το νερό θα επανέλθει, εξήγησε ο κ. αντιδήμαρχος.

Αναφορικά σε άλλες εργασίες που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο είπε ότι αυτές τις ημέρες επισκευάζονται οι γεωτρήσεις σε Ανατολή και Μουρνιές καθώς είχαν ζημιά τα μοτέρ. Επίσης η υπηρεσία αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά με σπασίματα και ζημιές είτε αυτά προκύπτουν στην πόλη είτε στα χωριά. Ενώ ιδιαίτερα στο έργο που γίνεται στην Καλαμαύκα ώστε το νερό από την πηγή του Κεφαλοβρυσίου να φτάσει στη δεξαμενή ύδρευσης της Καλαμαύκας. Το έργο ήταν αυξημένης δυσκολίας λόγω και της μορφολογίας του εδάφους όμως το συνεργείο κατάφερε να φέρει το νερό και απομένουν πλέον κάποιες εργασίες για την ολοκλήρωση του, ανέφερε.

Ακούστε εδώ τον κ. Αστροπεκάκη ο οποίος για μια ακόμα φορά κάλεσε τέλος τους πολίτες να είναι συνετοί στην κατανάλωση νερού.