Χωρίς Επιτροπή Υγείας ο Δήμος Ιεράπετρας εν μέσω... κορωνοϊού

10:14 π.μ. - Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Παρ, 28/14/2020
Image: Χωρίς Επιτροπή Υγείας ο Δήμος Ιεράπετρας εν μέσω... κορωνοϊού

Αναγκαιότητα η σύστασή της - Θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη

Με την ιδιότητά του ως γιατρός ΩΡΛ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» κ. Αντώνης Πετράς μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τον κορωνοϊό και τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει προληπτικά η Δημοτική επιτροπή υγείας η οποία ακόμη δεν έχει συσταθεί.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, ο κορωνοϊός έχει σοβαρά συμπτώματα σοβαρά κυρίως για μεγαλύτερες ηλικίες ενώ αρκετοί πολίτες μπορεί να το περνάνε ασυμπτωματικά. Είναι δύσκολο να τον διαγνώσεις εάν δεν κάνεις τις απαιτούμενες ειδικές εξετάσεις. Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής. Μεγαλύτερος πανικός θα έπρεπε να μας πιάσει με την εποχική γρίπη, σχολίασε ο κ. Πετράς.

Εκτίμησε ότι είναι υπερβολή η ακύρωση των καρναβαλιών, αφού μαζικές συγκεντρώσεις άλλου τύπου πχ αγώνες ποδοσφαίρου , πάρτι σε κλειστούς χώρους δεν απαγορεύονται.

Πρόσθεσε τέλος πως σημαντικό ρόλο στο θέμα της πρόληψης θα μπορούσε να παίξει η επιτροπή υγείας τον δήμο η οποία ωστόσο δεν έχει συσταθεί ακόμη, επισημαίνοντας πως καλό θα είναι να δοθούν οδηγίες και στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία κλπ ώστε να ληφθούν μέτρα προληπτικά, να γίνει προμήθεια σε αντισηπτικά, να υπάρχει σχολαστική καθαριότητα, να αερίζονται οι αίθουσες κλπ.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά: